Det er måske i disse lokaler på Prins Valdemars Allé 17, krimikongen skal skrive de næste bøger om vicekommissær Carl Mørck
Det er måske i disse lokaler på Prins Valdemars Allé 17, krimikongen skal skrive de næste bøger om vicekommissær Carl Mørck Foto: Uffe Weng

Jussi Adler-Olsen har hele tiden kunnet vælte ud af sengen og koncentrere sig om sin forfattergerning. Men nu får forfatteren tilsyneladende halvanden kilometer til arbejde.

Fredag aften, på et ekstraordinært byrådsmøde, sagde et enigt Allerød Byråd nemlig ja til, at Prins Valdemars Allé 17 kan ændre status til fuldt liberalt erhverv. Så det bliver højst sandsynligt her, krimikongen Jussi Adler-Olsen fremover vil skrive sine Afdeling Q-bøger om vicekommissær Carl Mørck fra Allerød.

LÆS MERE:

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen har gennem længere tid haft problemer med at forene privat- og arbejdsliv i hjemkommunen. Først nægtede kommunen at lade ham bygge til sit nuværende hus, og siden har den nægtet ham at købe en passende ejendom og omgøre den til kontor.

Det har været svært for forfatteren, der udover hustruen Hanne, som er fuldbeskæftiget som Jussis assistent, også vil gøre plads til en nyansat PR-ansvarlig i bygningen.

Det har fået krimikongen til at true med lade sin hovedperson flytte hjemmefra.

LÆS MERE:

Jussi adler

- Jeg har gennem længere tid forsøgt at finde et større hjem til Carl Mørck, forstået på den måde, at der ikke er plads her til både mig og ansatte i det her hus, fortalte han BT tidligere på ugen.

Men nu ser det altså ud til, at Jussi Adler-Olsen får sit hus – hvis han griber muligheden.

På det ekstraordinære byrådsmøde blev det nemlig også besluttet, at den adresse, som Jussi Adler-Olsen tidligere har haft kig på, og som blev afvist, bliver sendt til behandling igen.

LÆS MERE:

Jussi Adler-Olsen

Så nu får krimikongen muligvis to adresser at vælge imellem. Men det er ikke noget, der ryster ejeren af Prins Valdemars Allé 17, Ralf Smidt Nielsen.

- Jussi skrev nemlig allerede under på kontrakten før påske. Men så sprang han fra, fordi han ikke ville være en del af alt det her polemik, siger han.

Hovedpersonen selv er lige nu i udlandet, men Ralf Smidt Nielsen har sikret sig, at hans kone har fuldmagt til at skrive under.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.