Forfatteren Jussi Adler-Olsen gav Danmark og danske politikere en opsang, da han var på verdens største bogmesse i Tyskland.
Forfatteren Jussi Adler-Olsen gav Danmark og danske politikere en opsang, da han var på verdens største bogmesse i Tyskland. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Der faldt ikke mange pæne ord om Danmark, da succesforfatteren Jussi Adler-Olsen var på verdens største bogmesse i Frankfurt i Tyskland for at sælge sig selv og sin bog.

- Vi danskere var de første i verden, der dyrkede racehygieine. Det var ikke Nazityskland, sagde Jussi Adler-Olsen på bogmessen. Det skriver Jyllands-Posten, der har fulgt Danmarks bedst sælgende forfatter på bogmessen.

- They fucked around, råbte forfatteren flere gange til sit tyske publikum, da han skulle forklare, hvordan Danmark fra 1922 til 1961 spærrede tusindvis af kvinder inde på Sprogø. Det gjorde man, fordi man frygtede, at svagt begavede og seksuelt aktive kvinder var farlige for samfundet, fordi de var med til at sprede kønssygdomme, og de fødte en masse børn, som var uønskede for samfundet. Man ville "dårligt arvemateriale" til livs.

jussi0510


Jussi


Jussi Adler-Olsen, der også er populær i Tyskland (han var den bedst sælgende forfatter i Tyskland i 2011) forsatte med at revse over Danmark. Ikke kun fortidens Danmark, men også nutidens politikere, der ifølge forfatteren ansporer til en tankegang, som tyskerne stadig skammer sig over.
Tanken om sterilisation af underklassen lever stadig ifølge Jussi.

- Og her i 2012 i et tv-program har vi set en dansk politiker sige til en arbejdsløs kvinde med tre børn, der havde valgt at lade sig sterilisere på grund af sin svære sociale situation, at det nok var en god idé og måske et eksempel til efterfølgelse for andre kvinder uden arbejde. Kan I forestille jer det? I 2012! fortalte Jussi Adler-Olsen ifølge Jyllands-Posten på messen.

Forfatteren henviste til Simon Emil Ammitzbøll, der for nylig i et tv-program fortalte en arbejdsløs kvinde ved navn Mette Hansen, at han mente, det var klogt, at hun har ladet sig sterilisere, så hun nemmere kunne komme ud på arbejdsmarkedet igen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.