Afdeling Q-forfatteren Jussi Adler Olsen fordobler sin pengetank efter guldår.
Afdeling Q-forfatteren Jussi Adler Olsen fordobler sin pengetank efter guldår. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Krimikongen har skrevet sig til et overskud på over 14 millioner

Carl Mørcks far Jussi Adler-Olsen knokler i øjeblikket som en gal for at få bogstaverne til at falde på plads i sin kommende Afdeling Q-roman, men fra sit skriverskjul kan Allerød-forfatteren nyde, at i hvert fald tallene i hans seneste regnskab falder smukt: 14 millioner lyder overskuddet på. Mens pengetanken i form af egenkapitalen er fordoblet fra 9 millioner til 18,9 millioner.

Og det til trods for at han i 2011 trak et dobbelt så stort udbytte ud som året før på 4,4 millioner, mens personaleudgifter - lønningsposen til sig selv - lyder på 791.465 kroner, hvilket er på linje med det tidligere år.

2011 har på alle måder været et guldår for Jussi Adler-Olsen, der har taget ikke kun det danske, men også især det tyske marked, med storm.

Om dagen har han solgt op mod 16.000 bøger i Tyskland, og i alt har tyskerne købt 3,5 mio. bøger med hans navn på bogryggen. Og det er blot fordel på hans debutroman Alfabethuset og tre titler fra den populære Afdeling Q-serie.

Selv har han også bekræftet, at pengetanken samlet set rummer 25 millioner i runde tal. Dertil kommer en guldrandet aftale, som Jussi Adler-Olsen endnu ikke har hævet checken for, men som han sidste år indgik med Zentropa og TV2 om filmatiseringen af hans foreløbigt fire romaner om den småsære, halvdovne og noget utraditionelle politikommissær Carl Mørck og hans Afdeling Q. Både som film og senere som tv-serie.

- Jeg er ikke stolt over etiketten som millionær, men jeg er i særdeleshed stolt over, at så mange mennesker har villet ofre nogle af deres hårdt belastede skattekroner på de visioner og tanker, man i en rolig stund har været opfyldt af. Man siger, at jeg har omsat for en milliard, og at mit forfatterskab repræsenterer 3.000 arbejdspladser lige fra trykkeriarbejderen til boghandlermedhjælperen, fortalte Jussi Adler-Olsen i et interview til BT i april.

P.t. er den populære forfatter gået i skriveskjul for at overholde sin deadline for den femte bog i serien - Marco Effekten - der er planlagt til at udkomme i efteråret.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.