Der er grund til at takke en vis Carl Mørck, hvis man hedder Jussi Adler Olsen. I hvert fald økonomisk.

Den verdensberømte danske forfatter havde et fremragende 2012, der bød på nye rekorder for Jussi Adler Olsen.

Et kig på regnskabet for selskabet Adlerolsen.Dep, der lige er kommet, viser en rekordomsætning på næsten 26 mio kr. og et overskud på knap 20 mio kr.

Og den 62-årige forfatter har også valgt at bevilge sig en gedigen løn. Otte mio kr. eller en månedsløn på mere end 650.000 kr. har Jussi Adler Olsen udbetalt i udbytte til sig selv.

Læg dertil en egenkapital på over 30 mio kr., hvilket formentlig gør Jussi Adler-Olsen til en af de mest velhavende danske forfattere.

Adlerolsen.Dep eneste formål er at drive forfattervirksomhed og er 100 pct. ejet af Jussi Adler-Olsen. Dermed er det altovervejende bøgerne om den flamboyante betjent Carl Mørck, der skæpper godt i kassen.

Der er foreløbig udgivet fem bøger i serien om Carl Mørck fra afdeling Q ved Københavns Politi, og bøgerne er gået fra succes til succes.

Den nyeste bog i serien 'Marco Effekten' udkom kort før jul sidste år og nåede alene i Danmark at blive solgt i 200.000 eksemplarer, inden året var omme. Derudover har Jussi Adler-Olsen kæmpe succes i udlandet. Hans bøger om Carl Mørck er oversat til mere end 35 sprog, og alene i Tyskland har han solgt fem mio bøger.

Til efteråret er der desuden premiere på den første film baseret på bøgerne. 'Kvinden i buret' er den første i rækken, og Zentropa har tænkt sig at lave en film om året de kommende fire år.

Jussi Adler-Olsen er for tiden i USA på promotiontur og meddeler, at han derfor ikke har mulighed for at kommentere regnskabet.