Familiefar, ægtemand, iværksætter, erhvervsmand og - nåh ja - bestsellerforfatter. Danmarks komet-forfatter, Jussi Adler-Olsen, har mange bolde i luften - nogle gange for mange.

Arbejde fra tidlig morgen til sen aften - seksten timer i døgnet alle ugens dage. Det er hverdagen for Danmarks for tiden mest succesfulde forfatter. Men det er ikke kun forfatterskabet, der gør døgnet for kort og får kalenderen til at eksplodere i aftaler for den travle Jussi Adler-Olsen.

Hvordan er det at være Jussi Adler-Olsen?

- Det er travlt. Det er fællesnævneren for alting. Det er hele verden på en gang, der river i mig, og hvis det så bare er ti minutter for hvert land, så er det alligevel meget hver dag, siger Jussi Adler-Olsen til BT.

Ud over, at succesforfatteren er ved at lægge sidste hånd på femte roman i krimiserien om Afdeling Q, er der nemlig også andre projekter, som fylder i Jussis travle hverdag.

Sideprojekter i erhvervslivet

Fra basen i Allerød - en stor nyrenoveret villa fra 1917 der nu tjener som kontorhus - fortæller Jussi Adler-Olsen om hverdagen, forfatterskabet og de mange andre projekter, som giver ham fulde hænder.

- Jeg er også i gang med nogle andre ting ud over forfatterskabet. Vi har stiftet to selskaber. Det ene hedder AdlerOlsen.Energy og det andet AdlerOlsen.Games. De to firmaer har vi opbygget her i løbet af sommeren, og de har hvert deres specifikke formål omkring ting, som virkelig ligger mig meget på sinde, siger Jussi Adler-Olsen.

Om sideprojekterne forklarer Jussi, at hans rolle er som rådgiver og investor at bidrage til erhvervslivet og skabe arbejdspladser, inden for områder han brænder for.

- Energy-projektet handler om at bygge nul-energi-huse. Det vil sige huse, der producerer energi i stedet for at tappe den. Det er vi i fuld gang med. Prototypen er ved at blive bygget oppe i Nordsjælland, forklarer Jussi Adler-Olsen.

- Jeg er også engageret i et firma, som hedder Ultimate Games, og det handler simpelthen om nye platforme for spil. Vi er meget dygtige til software i Danmark, og jeg synes, det ville være rimeligt at gå ind i og vise mit engagement, for at man kan skabe gode arbejdspladser inden for softwareindustrien i Danmark, siger Jussi Adler-Olsen.

Kreativiteten er livsnerven

Men på trods af, at Jussi tidligere har haft flere bestyrelsesposter i erhvervslivet, sidder han ikke i bestyrelsen i de to nystiftede selskaber - det er der simpelthen ikke tid til.

Sammen med Jussis for tiden enormt succesfulde forfatterskab gør projekterne i erhvervslivet nemlig, at 24 timer på et døgn ikke helt rækker for den 62-årige forfatter, som samtidig også skal fungere som ægtemand og familiefar.

- Der er mange ting, der skal ses til, og man kan sige, at tingene falder lidt sammen i øjeblikket. Og det er klart, at når man har været ude at rejse 140 dage på et år og også skal være almindeligt menneske og familiefar samtidig, så bliver tiden for knap nogle gange, indrømmer Jussi Adler-Olsen.

Oveni al travlheden skal Jussi nemlig også besøge bogmesser verden over og lave promotion af de bøger, der udgives løbende på forskellige sprog. Over 30 lande er Jussis bøger solgt til, og på den måde bliver det danske forfatterskab, for hver dag der går, til et stadig mere internationalt forfatterskab.

Det lyder som om, du arbejder hele tiden. Er det dét værd? Vil du gerne arbejde så meget?

- Nej, hvem vil dog det? Jeg er et dovent menneske - jeg ville meget hellere sidde med benene oppe på bordet og se fodbold dagen lang. Men hvorfor vælger jeg, at blive forfatter i så sen en alder? Det gør jeg, fordi jeg vidste, at når jeg bliver gammel nok, så skulle min fremtid ikke være ukreativ. Jeg føler, at kreativiteten er selve livsnerven for mig. Det at skabe noget det er dét, der holder mig i gang, fortæller Jussi Adler-Olsen.

'Marco Effekten' på trapperne?

For tiden forsøger Jussi at finde tiden til at færdiggøre den femte bog om vicepolitikommissær Carl Mørck, som har fået titlen 'Marco Effekten.' Bogen skulle gerne færdiggøres inden jul, men de mange projekter, som ellers fylder forfatterens hverdag, truer med at inddrage de skrivedage, der skal til, for at arbejdet kan fuldendes.

- Det er klart, at det er for meget lige nu. Det er dårligt udtænkt. Jeg har alt for få skrivedage til at blive færdig i. Men vi prøver at få det til at lykkes. Når det er gået så godt, så skal man jo bare være glad. Og jeg er utrolig stolt og lettet og lykkelig, over at det går så godt. Men det er også et stort ansvar, og det bliver jeg simpelthen nødt til at leve op til lige nu, og det handler om at skrive den nye bog færdig, slutter Jussi Adler-Olsen.

'Marco Effekten' er forhåbentlig færdig inden jul, og ifølge den succesfulde forfatter kan læserne glæde sig til mørke internationale gerninger, dansk bedrag på højere plan, en ganske sær flugt til fods gennem København, samt udviklinger på hovedpersonernes baggrundshistorier.