Den danske skuespiller og tv-vært Julie Ølgaard skal til maj være mor for anden gang.

»2019 bliver et vildt år. Tre bliver til fire. Maj baby coming up,« lyder det i et Instagram-opslag fra den 37-årige skuespiller.

I går aftes var skuespilleren sammen med to af hendes kolleger, Laura Christensen og Neel Rønholt, der sammen har Youtube-kanalen NIPSkanael, som følges af flere end 13.000.

Neel Rønholt delte da også mere eller mindre nyheden med offentligheden søndag formiddag.

»Skøn aften med mine NIPS piger i går. Selvom Julie opførte sig en del anderledes end hun plejer - og kun bestilte danskvand og kiggede meget langt efter min rødvin. Men jeg ved godt hvorfor, og i dag deler hun endelig en stor nyhed med alle jer andre,« skriver Neel Rønholt.

Julie Ølgaard, der danner par med hospitalschefen Gustav Muus, blev første gang mor i maj 2017, da hun fødte en lille søn. Knap to år senere bliver familien altså udvidet endnu en gang.

At graviditeten 'først' bliver delt med offentligheden fire måneder før selve fødslen, er ganske bevidst. Første gang Julie Ølgaard var gravid, valgte hun nemlig bevidst at skjule det så længe som muligt.

I et interview med Berlingske fortalte hun sammen med de to kolleger fra NIPS, hvordan graviditeter og særligt teater- og skuespilsmiljøet ikke går godt i spænd.

Julie Ølgaard (tv.) sammen med Neel Rønholt og Laura Christensen.
Julie Ølgaard (tv.) sammen med Neel Rønholt og Laura Christensen. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

»Jeg forsøgte at skjule det så længe som muligt, for jeg ville simpelthen ikke have, at det skulle afgøre, om jeg kunne gå på arbejde. Heldigvis var det vinter, så jeg kunne gå i løst tøj, men det er da langt ude, at man skal gå og skjule det,« sagde hun i interviewet.

Veninden Laura Christensen oplevede nemlig det helt samme, da hun blev gravid.

»Hvis du bliver gravid, tror branchen, at det varer 10 år. Du forsvinder simpelthen bare ud af systemet. Jeg møder stadig folk, der tror, at Laura er gravid med Jakob, men drengen er altså syv år,« siger Julie Ølgaard i interviewet.

Netop dét er også noget, de tre skuespillere sammen har sat fokus på, på NIPSkanalen på Youtube.

Laura Christensen (tv), Neel Rønholt (midten) og Julie Ølgaard (th), der sammen udgør NIPS.
Laura Christensen (tv), Neel Rønholt (midten) og Julie Ølgaard (th), der sammen udgør NIPS. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere