Superstjernen Julia Roberts er aktuel i filmen ‘Wonder’, der har mobning som omdrejningspunkt. Det er et emne, som den 50-årige skuespiller selv har haft inde på livet

Den 50-årige Julia Roberts er en kvinde, der har stærke holdninger til alvorlige emner. Det lod hun forstå, da hun mødte verdenspressen i forbindelse med promoveringen af hendes nyeste film, som nu får dansk premiere.

»Mobning er et hårdt emne. Jeg har selv tre børn, og vi har talt om mobning mange gange. Det er en samtale, som man skal tage som familie,« siger Julia Roberts.

Journalister, fotografer og filmfolk fra hele Europa var i oktober samlet på det femstjernede The Langham Hotel i det centrale London. Julia Roberts og kollegaen Owen Wilson tog i oktober på charmeoffensiv for at skabe opmærksomhed om filmen Wonder, der snart rammer Danmark. Skuespillerinden med det karakteristiske krøllede, rødblonde hår smilede bredt, da hun indledte presseseancen. Men smilet blev snart afløst af en mere alvorlig mine.

Filmen 'Wonder' handler om en familie, der har en dreng ved navn Auggie, som er født med et deformt ansigt. Han får en hård skolestart, da flere af de andre børn i skolen ikke vil sidde sammen med ham i kantinen, og da han tror, han har fået én ven, viser det sig, at han er blevet bedt om at være venner med ham af skoleinspektøren.

Netop ensomheden og det at føle sig mindre værd end andre er noget, som Julia Roberts på grund af sine egne erfaringer fra den tid, hvor hun følte sig ‘ubetydelig’, kan relatere til. I tidligere interviews har hun fortalt, at hun som ung var så usikker, at hun kunne have svært ved bare at sætte to sætninger sammen foran andre mennesker. Og hun har også tidligere fortalt, at hun har haft mobning tæt inde på livet.

»Det fik mig til at føle mig ubetydelig,« sagde den meget private superstjerne i et interview med den amerikanske tv-station ABC News i 2014.

Fortællingen om familien i 'Wonder' er baseret på bestseller bogen af samme navn, og er skrevet af forfatteren Raquel J. Palacio. Julia Roberts kendte bogen, allerede inden hun fik tilbudt at spille karakteren som moderen i filmen. Hun har nemlig læst den højt for sine tre børn.

Julia Roberts er mor til tre, og har selv mobning helt tæt på livet, da hun som ung oplevede at blive mobbet. Hun har tidligere fortalt, at det var en tid, hvor hun følte sig helt ubetydelig. Derfor har skuespillerinden flere gange været med i kampagner, der skal stoppe mobning. Og nu bruger hun også sit skuespil til at få fokus på emnet, ligesom hendes opfordring til ofrene for mobning er klar:

»Det er ikke er okay at mobbe. Og jeg mener, at alle, der føler sig drillet eller trådt på, de skal sige det højt, og lade være med at holde det for sig selv,« siger Julia Roberts.

Filmen 'Wonder' har dansk premiere 4. januar. BT var inviteret til London af Nordisk Film.

Cast member Owen Wilson poses at the premiere for "Wonder" in Los Angeles, California, U.S., November 14, 2017. REUTERS/Mario Anzuoni
Cast member Owen Wilson poses at the premiere for "Wonder" in Los Angeles, California, U.S., November 14, 2017. REUTERS/Mario Anzuoni Foto: MARIO ANZUONI
Vis mere

Owen Wilson: »Jeg fik engang en besked fra min far, hvor der stod, han bedre kunne lide min bror«

Den 49 årige skuespiller Owen Wilson har mærket, hvordan det var svært at fange faderens opmærksomhed i søskendeflokken.

»Jeg kom engang forbi en seddel, hvor der stod, ’Luke er min favorit’. Og det er ikke af den grund, I tror,« siger Owen Wilson, da BT møder ham til pressemødet i London.

Owen Wilson spiller over for Julia Roberts i den nye film Wonder, hvor de er forældre til en dreng med et deformt ansigt og en teenagepige. Forældrene kaster alt deres opmærksomhed over drengen, og det får pigen til at føle sig glemt. Og den delte opmærksomhed fra forældrene kan Owen Wilson, genkende fra sit eget liv.  På sedlen han fik fra sin far stod der:

»Det er fordi, at han (Luke Wilson, red.) altid er ledig til at gå ud og gøre ting, og alle jer andre, I har aldrig tid,« stod der på sedlen, fortæller Owen Wilson og tilføjer grinende,

»Men i det mindste fik jeg en forklaring.«

Owen Wilson er den midterste af en søskendeflok på tre. Han har brødrene Luke Wilson og Andrew Wilson, der alle har valgt samme karrierevej som skuespillere i Hollywood.

Julia Roberts: Børnene vil hellere se Disney

Hun er en af verdens mest kendte skuespillere, men hendes egne børn er mere optagede af Disney-Pixar-film, Biler 3, end den film, hun nu er aktuel i. Det fortæller 50-årige Julia Roberts selv.

»Min fineste gave, er mine børn. Men de er ikke nødvendigvis interesseret i de film, jeg vælger at lave. For de er jo almindelige børn, og lige nu vil de hellere se ‘Biler’, end den film, hvor jeg er med,« siger Julia Roberts.

Adspurgt om hun er ligeså sej en mor i den virkelige verden, som i filmen ‘Wonder’, svarer hun med et smil:

»Selvfølgelig er jeg en overdrevet sej forælder, men jeg ved ikke om mine tre børn er af samme overbevisning. Det kommer nok an på dagen.«

Selv elskede hun at få læst højt, da hun var barn.

»Min far læste også for mig, før jeg gik i seng hver aften, da jeg var barn. Det er en god tid at have sammen med sin familie. Mine egne børn gider ikke, når jeg laver stemmer. De siger altid ‘bare læs det og drop de mærkelige stemmer, mor’, og det er virkelig skuffende,« siger Julia Roberts.