I starten af året aflyste Johnny Madsen alle sine koncerter, fordi det »ikke nyttede noget« med alle coronarestriktionerne.

På onsdag skulle en foredragsturné med den 71-årige musiker så have haft premiere i en udsolgt sal i Magasinet i Odense.

Men nu er hele foredragsturneen, der skulle have været opsat på alskens scener rundt om i landet hen over oktober og november, aflyst i sidste øjeblik, da Johnny Madsen døjer med senfølger efter smitte med coronavirus.

Det bekræfter arrangøren Henrik Røde Jensen, der som Johnny Madsens tidligere tourmanager og ven gennem 35 år skulle have interviewet den 71-årige musiker om hans liv og karriere på foredragsturneen.

»Hvis der er to, der har glædet sig til at komme ud og lave det her, så var det Madsen og mig. Så derfor er vi selvfølgelig utroligt ærgerlige over, at vi må aflyse. Men helbredet kommer i første række,« siger Henrik Røde Jensen til B.T.

»Han er simpelthen for dårlig med senfølger af det her forbandede corona. Han er svimmel og træt, og det kan jo ikke nytte noget, hvis man skal på scenen og så er svimmel stort set hele tiden.«

Så til generalprøven i torsdags stod det klart, at de måtte opgive foredragsturneen.

Johnny Madsen er udover at være musiker også aktiv som billedkunstner.
Johnny Madsen er udover at være musiker også aktiv som billedkunstner.
Vis mere

De har derfor meddelt billetindehaverne om aflysningerne pr. mail, og heri er der en personlig beklagelse fra Johnny Madsen.

»En af de trælse senfølger for mig er svimmelhed, og så at jeg bliver enormt hurtigt træt – og min læge har nu nedlagt forbud mod, at jeg stiller mig op på en scene,« lyder det fra 'Udenfor sæsonen'-musikeren.

For selvom det er meget mod hans vilje, så bliver han »desværre nødt til at lytte til min kloge doktor«.

»Og så håber jeg at vende tilbage, når jeg ikke længere går rundt som en anden sømand i høj sø.«

Men Henrik Røde Jensen forklarer til B.T., at man har valgt at give alle billetindehaverne deres penge tilbage i stedet for at sætte en ny dato for foredragsturneen med den for nu senfølge-ramte Johnny Madsen.

»Han er jo 71, og vi ved ikke, hvor lang tid det her står på, så vi ville ikke holde folk hen i det uvisse,« forklarer turnéarrangøren.

»Men vi håber, at vi kan holde det engang ude i fremtiden. Nu har vi forberedt os så meget, så vil vi også gerne fortælle folk, hvad vi har forberedt. Men det bliver ikke i denne omgang.«

Johnny Madsen og band på Skanderborg Festival i 2014.
Johnny Madsen og band på Skanderborg Festival i 2014. Foto: Axel Schütt
Vis mere

Aflysningen af foredragsturneen lægger sig i en uheldig række af aflysninger for Johnny Madsen det seneste års tid.

Tilbage i september 2021 måtte rockmusikeren aflyse sin efterårsturné på grund af en diskusprolaps.

Mere spektakulær var dog meldingen i starten af året, hvor alle årets koncerter med guitaristen Knud Møller blev aflyst.

For mens Johnny Madsens manager, Bo Andersen, forklarede aflysningerne med behovet for en pause og kun henviste til den daværende uvisse coronasituation, så gik Johnny Madsen selv planken ud.

Han sagde tværtimod, at han ville savne at spille med sin faste guitarist, men at aflysningen skyldtes udsigten til fortsat uvished og sikkerhedskrav på grund af coronapandemien.

»Rockmusik er en energi mellem publikum og os på scenen, og det nytter ikke noget, at der er hundrede meter mellem folk, og de har mundbind på. Det er hverken godt for os eller publikum,« forklarede Johnny Madsen dengang til Ekstra Bladet.