'Håber du virkelig, at jeg dør?'

Sådan måtte John Mayer svare, da en dedikeret Taylor Swift-fan for nylig skrev til ham på Instagram og bad ham 'kneppe sig selv', inden hun proklamerede, at hun håbede, han ville blive kvalt og dø.

Den 44-årige musiker følte sig nødsaget til at svare, skrev han, fordi han havde fået bunkevis af lignende beskeder de seneste dage.

Og han har formentlig kun set toppen af isbjerget. Ligesom Calvin Harris, Harry Styles, Tom Hiddleston og Taylor Swifts andre kendte ekskærester nok også har.

John Mayer og Taylor Swift datede fra november 2009 til februar 2010. De havde forinden lavet sangen 'Half of my Heart' sammen. Her ses de i december 2009.
John Mayer og Taylor Swift datede fra november 2009 til februar 2010. De havde forinden lavet sangen 'Half of my Heart' sammen. Her ses de i december 2009. Foto: Bryan Bedder
Vis mere

For at forstå hvorfor må vi skrue tiden tilbage til 2019, hvor kendismanager og talentspejder Scooter Braun opkøbte Taylor Swifts tidligere pladeselskab Big Machine – og i samme ombæring erhvervede sig rettighederne til sangerindens seks første album.

Det fik en rasende Taylor Swift til at tage sine sange tilbage ved at indspille dem alle på ny. Foreløbig er det blevet til en genudgivelse af 'Fearless' fra 2008 samt 'Red' fra 2012, der udkom i den opdaterede version i weekenden.

Dermed ripper den 31-årige verdensstjerne igen op i gamle følelser og forhold. Forhold til kendte mænd, som hun ikke var bange for at hænge ud dengang.

Taylor Swifts første kendte kæreste var Disney-stjerne og The Jonas Brothers-sanger Joe Jonas, som hun datede i tre måneder i 2008, inden han ifølge sangerinden ringede og slog op over telefonen.

»Jeg kiggede på listen over opkald, og opkaldet havde varet 27 sekunder. Det må næsten være rekord,« sagde Taylor Swift spydigt, da hun senere gæstede 'The Ellen Show'.

Der er mange ting, der taler for, at store dele af 'Fearless'-albummet er dedikeret til Joe Jonas – ikke mindst, fordi introen til 'Forever & Always' er præcis 27 sekunder lang, og fordi Taylor Swift synger 'Mr.' nøjagtig 27 gange i sangen 'Mr. Perfectly Fine', som blev skrevet til det 13 år gamle album, men først udkom på genudgivelsen for nylig.

Er man ikke dedikeret Taylor Swift-fan, vil man måske mene, at det er en søgt teori. Det kan jo også være ganske tilfældigt. Men intet i den notorisk iscenesættende sangerindes univers er tilfældigt.

Siden debutalbummet fra 2006 har Taylor Swift for eksempel gemt hemmelige beskeder i bookletten til cd'en, som kunne findes ved at sætte alle versaler sammen til en sætning. Til sangen 'You're Not Sorry' kan man for eksempel læse 'She can have you' ('Hun kan bare få dig', red.), som efter alt at dømme er en hilsen til skuespilleren Camilla Belle, der begyndte at date Joe Jonas kort efter hans og Taylor Swifts brud.

Men ikke alle beskeder er skjult mellem linjerne. På albummet 'Red', som altså er det seneste, der er blevet genindspillet, synges der utallige hilsner til skuespilleren Jake Gyllenhaal.

Bedst kendt er historien om det famøse halstørklæde, som B.T. kunne udrulle for nylig. Den 31-årige sangerinde og den ni år ældre skuespiller var kærester i tre måneder i 2010, og i sangen 'All Too Well' synger Taylor Swift om, hvordan hun glemte sit halstørklæde i hans søsters hus, og at han stadig har det den dag i dag.

Samtidig kan man på gamle paparazzofotos se, hvordan Taylor Swift, Jake Gyllenhaal og hans storesøster, skuespilleren Maggie Gyllenhaal, går en tur sammen, hvor hun er iført et blåt halstørklæde med røde og hvide striber.

Et halstørklæde nøjagtig mage til ét, som Jake Gyllenhaal siden er blev spottet med.

Da parret gik fra hinanden i december 2010, fortalte kilder tæt på sangerinden, at dråben havde været, at Jake Gyllenhaal ikke var dukket op til kærestens fødselsdag 13. december som lovet.

Og den historie blev efterfølgende foldet ud i sangen 'The Moment I Knew'. Og igen på genindspilningen af 'All Too Well', som i weekenden udkom i en imponerende ti minutter lang version med tekstlinjer, som oprindelig var blevet siet fra i 2012.

Taylor Swift har endnu ikke afsløret, hvilket album hun vil genindspille som det næste. Men skuespillerne Taylor Lautner og Tom Hiddleston samt musikerne John Mayer, Harry Styles og Calvin Harris kan godt begynde at forberede sig på, at de snart igen vil stå for skud.

Fra marts 2015 til juni 2016 var Taylor Swift i et forhold med producer Calvin Harris. Samme måned, som de gik fra hinanden, indledte hun et meget offentligt forhold til skuespilleren Tom Hiddleston (på billedet), som dog kun varede tre måneder.
Fra marts 2015 til juni 2016 var Taylor Swift i et forhold med producer Calvin Harris. Samme måned, som de gik fra hinanden, indledte hun et meget offentligt forhold til skuespilleren Tom Hiddleston (på billedet), som dog kun varede tre måneder. Foto: MATT ROBERTS
Vis mere

Det har længe været en stående joke, at Taylor Swift bliver nødt til at slå op med sine kendte kærester for at skrabe materiale sammen til et nyt album.

Foreløbig har hun dog lukket munden på kritikerne ved at have udgivet hele fire album, siden hun mødte sin nuværende kæreste, den britiske skuespiller Joe Alwyn, i 2016.

Men måske er der alligevel lidt om det. For som hun synger i sangen 'I Bet You Think About Me', som blev skrevet til Jake Gyllenhaal i 2012, men først udgivet forleden:

'I bet you think about me when you say: 'Oh my god, she's insane, she wrote a song about me'.'