Jørgen Leth.
Jørgen Leth.

Den 78-årige journalist og forfatter fortæller, hvorfor han mener, at hash ikke er godt. Det skyldes en episode helt tilbage i 60'erne.

Jørgen Leth er blandt andet kendt for at komme med utallige anekdoter om Frankrig i forbindelse med cykelløbet Tour de France. Lige for tiden har han blandt andet en brevkasse hos Radio24syv, hvor man kan spørge ham om alt mellem himmel og jord.

Senest har han besvaret et spørgsmål omkring sin holdning til hashrygning. Her nævner han en episode, der fandt sted i 60'erne.

leth

»Jeg fik noget, der lignede hashpsykose, som kom igen selvom jeg ikke røg mere. Siden den gang har jeg ikke røget hash,« svarer han på spørgsmålet om sin holdning til hashrygning og foræller, at han frygtede, at den psykolignende tilstand ikke ville slippe sit tag på ham.

Derfor mener han klart, at hash ikke er godt.

»Jeg er imod den snak, at det er uskadeligt. Det er løgn,« siger han med henvisning til sin egen oplevelse

Tour de France-eksperten fortæller, at han røg hash i forbindelse med et ophold i Spanien for at blive inspireret, men han blev i stedet ramt af det, som han selv betegner for 'akut forfølgelsesvanvid'. Han følte, at både djævlen og helvede var lige i nærheden.

Jørgen Leth fortæller også, at han ikke har et behov for at blande sig i diskussionen om hvorvidt det euforiserende stof skal være lovligt eller jeg.

Du kan høre hele hans svar forneden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.