I forrige uge vandt Joaquin Phoenix en Golden Globe for sin version af Batman-skurken Joker i den nye film 'Joker', der er instrueret af Todd Phillips.

Natten til mandag vandt han så endnu en pris for sin præstation i filmen, der af mange er blevet rost til skyerne og har udløst 11 Oscar-nomineringer.

Da han modtog en Screen Actors Guild Award for bedste mandlige hovedrolle i en film, tog han sig tid til at rose de andre nominerede.

»Da jeg startede med at arbejde som skuespiller igen, var det altid de samme to fyre, jeg skulle kæmpe om rollerne med. Vi tabte altid til den samme knægt,« startede han med at sige.

»Ingen skuespiller ville nævne ham ved navn. Alle casting-instruktører ville hviske: 'Det er Lenoardo'. Hvem er den her Leonardo?!,« spurgte han retorisk fra podiet af.

Det var selvfølgelig Leonardo DiCaprio, som der var tale om. Og det fik hele salen til at bryde ud i latter.

»Du har været en inspiration for mig og så mange andre de seneste 25 år,« sagde den 45-årige Joaquin Phoenix.

Leonardo DiCaprio så på fra salen, hvor han blandt andet havde Brad Pitt som bordherre. Han lo også over Phoenix' tale og takkede sin kollega. Phoenix modtog også klapsalver for sin ros af Christian Bale, der var nomineret for sin rolle i filmen 'Ford vs Ferrari'.

»Christian, du dedikerer dig til dit arbejde som ingen andre. Du gør det aldrig dårligt. Kan du ikke bare stinke én gang? Det ville være skønt,« sagde Phoenix.

Til sidst dedikerede han statuetten til sin afdøde kammerat, der også spillede den ikoniske Batman-skurk i filmen 'The Dark Knight'.

»I virkeligheden er jeg her i dag på grund af min favoritskuespiller, Heath Ledgers, arbejde,« sagde han, inden han forlod scenen.

Heath Ledger døde i januar 2008. Han modtog en Oscar for sin rolle i Christopher Nolans anden film om den mørke ridder.