Efter et besynderligt mediestunt, hvor skuespilleren Joaquin Phoenix slog sig på rap-musikken med langt skæg og en række sære offentlige optrædener, ser den talentfulde skuespiller ud til at være tilbage i Hollywoods A-kæde.

Joaquin Phoenix er især kendt for sine roller som Johnny Cash i 'Walk the line' og som den onde kejser Commodus i 'Gladiator'. Nu spiller han hovedrollen i 'The Master', en film som lige nu er en af de hotteste titler på filmfestivalerne i Venedig og Toronto.

Skuespilleren Joaquin Phoenix bekendtgjorde i 2010, at han ville skifte karrierevej og gå til musikken i stedet. Han ville begynde en karriere som rapper - et karrierevalg som flere branchefolk stillede sig tvivlende over for. Hele affæren viste sig at være et mediestunt, som mundede ud i dokumentarfilmen 'I'm still here' omhandlende Phoenix' påstående karriereskift.

I 'The Master' spiller Phoenix et medlem af en nyreligiøs sekt med en karismatisk leder inspireret af Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard. Ifølge amerikanske filmkritikere er Phoenix en seriøs kandidat til prisen for bedste mandlige hovedrolle på filmfestivalen i Toronto og en mulig Oscar-kandidat på længere sigt.