Hun er sådan én, mange mænd uden tvivl gerne ville tumle rundt i høet med. Ligner én, der vælter sig i sex. Men i mere end fire år har Joan Ørting ikke alene været single. Hun har også levet uden sex.

»Jeg kan ikke bare gå i seng med en for sex. Det interesserer mig ikke. Jeg bliver nødt til at have kærligheden med,« erkender den populære sexolog.

I foråret 2016 blev hun skilt fra Carsten Islington efter 15 år sammen. Det var en mavepuster for den nu 60-årige Joan Ørting.

For en kort stund har hun haft genoptaget et forhold til en ekskæreste. Det var en fejl. Så datede hun en fyr fra Island. Det var ren sex.

At  komme i høet med Joan Ørting er der nok mange, der drømmer om. Men i snart fem år har hun været single.
At  komme i høet med Joan Ørting er der nok mange, der drømmer om. Men i snart fem år har hun været single. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Det gav mig i virkeligheden bare en tomhedsfølelse,« siger hun ligeud om sit fejltrin. Som hun også har lært af.

For hvor det at kaste sig ud i kærligheden igen for nogle svarer til at skifte skjorte, skal Joan Ørting fjerne pletterne først. Dissekere dem. Blive klogere på dem. Og den slags tager tid.

Ikke mindst fordi mænd det sidste årti ikke ligefrem har spillet en specielt heldig rolle i hendes liv.

»Først slog min far hånden af mig i seks år, fordi han skammede sig over mig. Så kørte ham, jeg arbejdede sammen med, firmaet i sænk, uden at jeg vidste det. Og så kom skilsmissen fra Carsten ovenpå. Så det var nogle hårde år,« indrømmer Joan Ørting.

»Men offerrollen har aldrig ligget til mig. Jeg ser guld i kriser. Så jeg besluttede at lære at stå alene, lære den totale selvstændighed, lære at blive glad alene og få skabt præcis det, jeg gerne ville.«

At de ben – der for en tid efter skilsmissen vaklede – nu er langt stærkere, er hun ikke i tvivl om.

»Jeg er blevet 100 pct. selvstændig. Så det gode er, at når jeg er parat til at møde og tiltrække en mand, vil han være som mig. Det vil være to hele cirkler, der mødes,« smiler hun. Veltilfreds med måden, hendes liv har udviklet sig på. Og hun frygter på ingen måde, at mænd kommer til at være en mangelvare, når hun igen er parat.

»Allerede som lille pige følte jeg mig populær hos drengene og var i folkeskolen en af dem, der fik flest kærestebreve. Jeg har altid følt mig meget velkommen hos og haft let adgang til det modsatte køn.«

Mænd har aldrig været en mangelvare i Joan Ørtings liv. Og den 60-årige sexolog er sikker på, at hun kommer til at bade sig i dem igen.
Mænd har aldrig været en mangelvare i Joan Ørtings liv. Og den 60-årige sexolog er sikker på, at hun kommer til at bade sig i dem igen. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Så det er ikke mit tema ikke at kunne få en mand. Det kommer til at ske igen, så snart jeg vil. Jeg har bare ikke villet eller haft følelserne med,« fortæller Joan Ørting.

Faktisk nyder hun tiden som single på Langeland. Nyder at have rundet 60.

»Jeg har glædet mig i årevis til at blive 60. Der er man ovre på den anden side af broen. Har vænnet sig til, at der er rynker. Stå ved det og alligevel have gnist i øjet og hjertet. Nyde frugterne af dét, man har plantet.«

Dem er der nok af. Hun har stadig travlt med sit virke som sexolog og terapeut og er undervejs med en ny bog om de seksuelle sprog.

Men eller nyder hun stilheden og roen på den lille ø i det sydfynske øhav.

»Det er en sjov ø at bo på. Her er højt til loftet,« siger Joan Ørting, som dog foreløbig ikke har været imponeret af øens udbud af mænd. Selv om mange af dem nok har været imponeret af hende og har tænkt hede tanker om hende på et høloft.

»I hvert fald kørte der lige efter, at jeg blev skilt, utrolig mange biler meget langsomt forbi huset,« griner Joan Ørting.

»Men indtil videre har jeg ikke mødt nogen, der har slået benene væk under mig. Det skal nok ske.«