Seks år efter sin skilsmisse er Joan Ørting faldet fuldstændig pladask for en ny mand.

Han er yngre end hende. Faktisk en del yngre, afslører den 61-årige sexolog, der ikke ønsker at sætte navn på sin nye kæreste.

»Vi venter lidt med at lægge det på Facebook, for det har han ikke noget behov for. Og det har jeg egentlig heller ikke. Man får det bare mere roligt ved at holde det stille,« siger Joan Ørting til B.T. og tilføjer, at hendes udkårne ikke er kendt i offentligheden.

Hun mødte ham for fire måneder siden ved en fredagsbar på den sexolog- og parterapeutskole, hun driver på Christianshavn. Og det var kærlighed ved første blik. De blev draget mod hinanden som to magneter, forklarer hun.

Joan Ørting er sexolog, foredragsholder, brevkasseredaktør, forfatter og tidligere tv-vært. I dag bor hun langt ude på landet på Langeland.
Joan Ørting er sexolog, foredragsholder, brevkasseredaktør, forfatter og tidligere tv-vært. I dag bor hun langt ude på landet på Langeland. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»To øjne mødes i natten. Wow, der var vi jo! Vildt! Det er så dejligt,« næsten fniser Joan Ørting, der ikke kan skjule forelskelsen.

Allerede i november afslørede hun i sin podcast 'Sex og selvudvikling', at hun havde mødt en fyr. Og at hun især var overrasket over, at han viste sig at være en helt anden end ham, hun havde spejdet efter, siden hun blev skilt fra Carsten Islington efter 15 år sammen.

»Man kan jo ikke vide, hvem der er ens magnet. Jeg havde gået og forestillet mig, at jeg skulle have nogen på min egen alder. Det kan jo være, det er derfor, jeg har gået og ventet i seks år – der var ikke lige nogen på min egen alder,« siger Joan Ørting, der havde i hvert fald ét krav til sine dates:

»De skulle i hvert fald ikke være yngre end 47. Og det er ham her. En del yngre faktisk,« siger hun i podcasten, uden at afsløre præcis hvor gammel hendes nye kæreste er.

Men da overraskelsen over hans alder begyndte at fortage sig, kunne hun pludselig se alle kvaliteterne.

»Jeg har set verden fra én vinkel ud fra den tid, jeg er født i, og så kommer der en med en helt andet vinkel. Han har oplevet noget andet, der var andre hit i hans ungdom og andre fokusområder,« siger Joan Ørting og tilføjer, at 'der kan være en højere bevidsthed blandt de unge', og at 'de unge faktisk er ret skarpe'.

»Det er også dejligt at have en, der er frisk, for jeg har selv meget energi,« smiler hun.

I juli 2020 fortalte sexologen til B.T., at hun ikke havde haft sex i fire år, fordi hun blev nødt til at have kærligheden med – og den var hun endnu ikke klar til.

Joan Ørting er sexolog, foredragsholder, brevkasseredaktør, forfatter og tidligere tv-vært. I dag bor hun langt ude på landet på Langeland.
Joan Ørting er sexolog, foredragsholder, brevkasseredaktør, forfatter og tidligere tv-vært. I dag bor hun langt ude på landet på Langeland. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Men det er hun blevet i mellemtiden. Hun har brugt nogle år på 'rydde op' efter skilsmissen og 'finde guld'. Finde ud af, hvad der fungerede i ægteskabet, og hvad hun kan gøre bedre næste gang.

I august satte hun punktum for oprydningsarbejdet med udgivelsen af selvudviklingsbogen 'De 5 erotiske sprog' – og nøjagtig en måned senere mødte hun sin magnet ved fredagsbaren på arbejdet.

Siden er de ikke veget fra hinandens side, selvom hun bor på Langeland, og han er bosat i København.

»Vi pendler sammen, for vi vil gerne leve sammen. Så tager vi til Langeland – så tager vi til mit uddannelseshus på Christianshavn – så tager vi til Østerbro. Jeg plejer jo at tage fra Langeland til Christianhavn en gang om ugen – men nu har vi en trekant i stedet,« siger Joan Ørting.

»Så vi har faktisk ikke et langdistanceforhold.«

Andre læser også