Lyt til artiklen

En bevæget Jim Lyngvild takker det danske sundhedsvæsen for at passe godt på hans mand Morten, der torsdag måtte indlægges med voldsom og uforklarlig hikke.

»Hikke lyder almindeligt ubehageligt for de fleste, men efter ti dage er kroppen jo nærmest ved at stå af, fordi den er så strabadsere af at bruge sine muskler. Morten fik et anfald, hvor han ikke kunne trække vejret, fordi det snørede sig sammen i spiserøret,« fortæller Jim Lyngvild til B.T.

Torsdag blev han indlagt på Svendborg sygehus, hvor det blev besluttet, at han fredag skulle have foretaget en kikkertundersøgelse.

Den afslørede ifølge Jim Lyngvild en inflammation i Morten Paulsens spiserør, som han nu har fået medicin for. Medicinen skal nedsætte mavesyren, så spiserøret kan få lov at komme sig og hikken forhåbentligt gå væk.

»Så vi er fortrøstningsfulde. Vores værste angst var jo, at der skulle sidde en kræftknude i spiserøret. Men en betændelsestilstand er trods alt til at overskue,« siger Jim Lyngvild.

»Lige nu ligger Morten og sover, for han er så træt, så træt. Han får en sovepille om aftenen, så han kan sove, men det sekund han slår øjnene op, så starter hikken. Og det er ikke små søde hik – det er så hele kroppen ryster. Men Morten er ikke sådan en, der piber, for han er fra Jylland. Hvis det var mig, havde jeg tudet og fortalt hele verden, hvor synd det var for mig.«

Jim Lyngvild fortæller derfor ikke om mandens sygdom for at få ynk, men for at sætte fokus på den gode behandling, han har fået på sygehuset. Han ærgrer sig nemlig over, at det altid er de negative historier, man hører.

»Vi oplevede absolut den bedste betjening på Svendborg sygehus. Nogen havde fødselsdag, da Morten var indlagt, så de stod og sang fødselsdagssang ude på gangen, og der var generelt en god stemning. Så Morten blev helt tryg og rolig,« siger Jim Lyngvild, der også har hyldet personalet på Facebook:

»Lægerne og især det plejende personale var SÅ søde og dygtige. Morten var selvfølgelig nervøs, men blev behandlet SÅ fint,« lyder det.

Jim og Morten blev gift i 2007 og bor sammen på Fyn.