Jim Lyngvild var onsdag få centimeter fra at miste sin mand, Morten Paulsen, i en voldsom ulykke.

Morten Paulsen og hans ven, der ligeledes hedder Morten, kom kørende syd for Vissenbjerg på Fyn, da et kæmpe træ pludselig væltede ned over bilen og totalsmadrede den.

Det skriver Jim Lyngvild i et Facebook-opslag, som han har indledt med teksten: 'Jeg er meget rystet'.

Til B.T. fortæller modeeksperten og debattøren, at hans mand og deres fælles ven er heldige at være i live.

Sådan ser bilen ud efter ulykken.
Sådan ser bilen ud efter ulykken.
Vis mere

»Det er gudernes held, at der ikke skete dem noget. Der er et stykke på 60 centimeter, hvor der ikke er sket bilen noget. Hvis der havde siddet et voksent menneske på bagsædet, var deres kranie blevet mast.«

Ifølge Jim Lyngvild væltede træet, fordi en mand fældede træer i vejkanten. Et af træerne væltede ud på vejen akkurat i det øjeblik, Morten Paulsen og vennen kørte forbi.

»Han (træfælderen, red.) burde sparkes i nosserne og sendes ud på en øde ø. Han kunne være blevet dobbeltmorder,« siger Jim Lyngvild.

Jim Lyngvild fortæller, at ingen af de to Morten'er i bilen kom fysisk til skade ved episoden, men psykisk er det en anden sag.

Er du manden, der fældede træet? Eller ved du, hvem han er? Skriv til 1929@bt.dk

»Morten er meget berørt og stille i dag. Jeg skulle have arbejdet, men er blevet hjemme for at være sammen med ham, så vi bruger dagen på at sidde og holde om hinanden.«

Ifølge Jim Lyngvild var det et kæmpe træ, der faldt ned over bilen.

Træet ramte først kofangeren, som blev flået af, hvorefter træet fløj videre ned over bagsæderne og trykkede bilens tag ned, før det landede på traileren, som blev kappet over i to dele.

»Jeg er dybt, dybt, dybt rystet. Der er flere, jeg kender, som kørte forbi bagefter, og som skrev til mig, at det lignede en krigszone på stedet. Jeg er så taknemmelig for, at jeg stadig har min Morten ved min side.«

Sådan så det ud på stedet efter ulykken.
Sådan så det ud på stedet efter ulykken.
Vis mere

Jim Lyngvild fortæller endvidere, at det var meningen, at han skulle have været med i bilen – i så fald havde enten han, Morten eller Morten siddet på bagsædet, som blev kvast sammen af træstammen.

»Det, der gør mig allermest sur, er, at nogle mennesker tilsyneladende synes, at de har så god kontrol over en sindssyg situation, at de bringer andre menneskers liv i fare. Det er vanvittigt.«

Ifølge Jim Lyngvild spurgte manden, der fældede træet, efterfølgende, om Morten og Morten var okay, hvorefter han fjernede træet med sin traktor.

Fyns Politi bekræfter i deres døgnrapport, at de er rykket ud til episoden klokken 13.50 onsdag.

Er du manden, der fældede træet? Eller ved du, hvem han er? Skriv til 1929@bt.dk