Lyt til artiklen

Hvad bruger du din corona-tid på? Jim Lyngvild bruger den blandt andet på at hylde statsminister Mette Frederiksen og Sundhedsstyrelsen-direktør Søren Brostrøm.

Først fik han sammen med grafisk designer Joachim Jensen lavet en 3D-fil af Holger Danske-statuen med indgraveringen 'Til minde om dem der kæmpede imod Coronaen i 2020'.

Så lagde han på sin Facebook-side det ud til afstemning hvem, der skulle have den udprintede figur. Her vandt Mette Frederiksen som dermed fik tilsendt et eksemplar.

Herefter blev 3D-filen gjort frit tilgængeligt, så alle med en 3D-printer selv kan printe den ud og give til en person, de synes har fortjent et ekstra skulderklap i denn tid.

Jim Lyngvild og Holger Danske
Jim Lyngvild og Holger Danske Foto: Privatfoto
Vis mere

»Den er blevet printet i tusindvis. Jeg modtager billeder af alle mulige, der har fået den. Eksempelvis en nevø, der giver den til sin moster, der er sygeplejerske. Det er jeg ret stolt af,« fortæller Jim Lyngvild til B.T..

»Det viser det smukke sammenhold, vi har i den her tid.«

Derudover har Jim Lyngvild været på loftet og fundet inspiration til en ny måde at hylde corona-lederne på.

»For ti år siden fik jeg lavet en actionfigur af mig selv. Så så jeg, at der var andre, der var begyndt at lave sådan figurer, og så gik jeg op på loftet og fandt nogle gamle 'Ringenes Herre'-figurer, jeg havde i æsker,« fortæller Jim Lyngvild.

Jim Lyngvild og Søren Brostrøm.
Jim Lyngvild og Søren Brostrøm. Foto: Privatfoto
Vis mere

Herefter gik han igang med at klippe i figuerne og male dem, så de til sidst kunne minde om Mette Frederiksen og Søren Brostrøm, som var de to små actionfigurer i hver deres æske.

»Det er sjovt, at folk tager det til sig og synes, det er morsomt og deler det. Vi sidder jo alle sammen i samme båd og keder os. Det er ikke svært at være kreativ, hvis man har masser af penge og går ned og tømmer en hobbybutik. Det sjove er, når vi er begrænset. Folk skal bare lade sig inspirere af det.«

For at underholde sine følgere er Jim Lyngvild også begyndt at lave oplæsninger om nordisk mytologi på Facebook fra sit vikinginspirerede hjem Ravnsborg på Fyn.

»Vi har jo alle noget, vi kæmper med for tiden, om det så er økonomisk, socialt eller menneskeligt. Der er det godt, hvis vi kan rykke lidt sammen.«

Jim Lyngvild og Mette Frederiksen.
Jim Lyngvild og Mette Frederiksen. Foto: Privatfoto
Vis mere

Han selv kæmper ligesom så mange andre med tanker om, hvornår denne corona-tid stopper. Han tjener normalt penge på at tage ud og holde foredrag, men det er ikke en mulighed for tiden.

»Det er en udfordring, man må tage med.«

Du har jo også din vikingeborg, når 'Ragnarok' indtræffer?

»Jaja, så lukker jeg bare porten og bliver herinde. Så kan orkerne bare komme, haha.«