En brækket nakke efter en tur i de thailandske bølger, hvilket efterlod ham lam og handicappet.

Ja, man skulle mene, at kendiskokken Jesper Vollmer havde været igennem nok ulykker, men alligevel blev han i den forgange uge ramt af intet mindre end to blodpropper i hjernen, som for anden gang i hans liv efterlod ham døden nær i en hospitalsseng.

Og det er noget, som har ramt Jesper Vollmer på uretfædighedsfølelsen.

»Jeg synes fandme, at jeg har taget min tur i manegen, så jeg blev rigtig ked af det bagefter,« siger han og fortæller, at det var hans hustru, Annette Heick, der atter engang fik hevet ham op:

Arkivfoto af Jesper Vollmer med sin hustru, Annette Heick, og deres to sønner.
Arkivfoto af Jesper Vollmer med sin hustru, Annette Heick, og deres to sønner. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Annette kom og græd med mig og trøstede mig ved at sige, at jeg skal huske på, at jeg ikke er slået helt tilbage til start.«

Jesper Vollmer har siden ulykken i Thailand døjet med en smule manglende førlighed i sin højre hånd, mens han ligeledes halter på sit højre ben.

»Jeg har kæmpet hårdt for at komme tilbage, og de skavanker er nu blevet forværret igen. Jeg kan ikke så meget med min tunge hånd, og jeg går skidt på benet,« fortæller den 47-årige kok.

Jesper Vollmer er dog trods den hårde medfart ved godt mod.

»Jeg ved, at jeg er stærk i forvejen, fordi jeg har gjort det før. Jeg skal bare lige huske at minde mig selv om, at jeg er foran på point, fordi jeg kender min krop og ved, hvad der ligger forude.«

Og man må i den grad sige, at Jesper Vollmer er en ihærdig mand.

Han nåede nemlig dårligt ud af sin hospitalsseng i sidste uge, før han rejste med en gruppe kammerater i sommerhus i Sverige.

»Vi har haft den tur hvert eneste år i 14 år. Det er årets højdepunkt, så jeg skulle simpelthen med,« siger Jesper Vollmer og understreger, at turen kun var en fordel for helbredet:

»Hvis jeg bare havde ligget derhjemme hele weekenden, så havde jeg været endnu mere ked af det. De (vennerne, red.) nussede om mig, passede på mig og forkælede mig, så jeg brugte ingen kræfter overhovedet.«

Jesper Vollmer kan nu se frem til et genoptræningsforløb og skal allerede tirsdag til samtale med en fysioterapeut og en ergoterapeut.

Han må desuden ikke køre bil de næste tre måneder, fordi der er risiko for, at blodpropperne har påvirket hans evne til at køre bil.

»Jeg er i det mindste heldig, at det er sket op til sommeren, hvor vi har mere ro på. Jeg har kun et par få ting arbejdsmæssigt, der lige skal lukkes, men det skal vi nok klare.«

Det var i 2015, at Jesper Vollmer blev indlagt med en brækket nakke i Thailand.

Her var kendiskokken på stranden med Annette Heick og deres to sønner, da han hoppede ud i en kæmpe bølge, som kastede ham tilbage mod jorden med baghovedet først.

»Jeg kunne høre knækket, da min nakke brækkede,« har Jesper Vollmer efterfølgende fortalt, da han medvirkede i TV3-programmet 'Til middag hos'.

»Jeg kunne bevæge mine arme, men mine hænder lukkede helt sammen, og min underkrop kunne jeg ikke mærke. Jeg kunne ikke komme op af vandet,« fortsatte han og understregede, at han i øjeblikket troede, at han ville dø på stedet.