Sidste sommer fik han kørekort. Og han har fået fart på.

23-årige Jesper Sørensen, der i 2008 blev landskendt gennem dokumentaren 'Drengen i den gamle krop', fortalte sidste juni, hvordan han efter en fejlfri teoriprøve jublende kunne modtage sit kørekort.

Den unge mand kører rundt i en specialbygget Peugeot 208, og det går fortsat fremragende, fortæller han i den nye udsendelse 'Jespers nye liv'.

Nogle gange går det lidt for godt, og her et halvt år efter kører han fortsat uden skrammer, men der er lige det med farten.

ARKIVFOTO af Jesper Sørensen.
ARKIVFOTO af Jesper Sørensen. Foto: Morten Stricker
Vis mere

»Jeg har fået en fartbøde … på grænsen til et klip,« fortæller han ifølge TV 2 Nord.

Jesper Sørensen blev som fireårig diagnosticeret med den sjældne gensygdom progeria.

Han er vokset op i den lille nordjyske landsby Poulstrup, men i 2018 flyttede han hjemmefra ind i en toværelseslejlighed i Hjørring.

I det nye program fortæller han også, at han har fået arbejde som vært og tjener på den nystartede Café Flyverskjul i Midtjylland.

Jesper Sørensen fortæller også i den nye dokumentar, at han i mange år har haft et ambivalent forhold til sin livsforlængende medicin.

Medicinen fik han allerede inden, han var fyldt 10 år, da han sammen med sin mor rejste til Boston Childrens Hospital i USA for at være en af de første til at deltage i et forsøg med kræftmedicinen lonafarnib.

Beskeden fra lægerne dengang var, at medicinen ikke var en kur til Jesper Sørensens progeria, men at den formodentlig kunne forlænge hans liv, da personer med diagnosen sjældent overlever deres teenageår.

Men medicinen medførte bivirkninger i form af blandt andet træthed og kvalme. Og da Jesper Sørensens hofte i 2015 røg af led under en omgang fodbold, og han midlertidigt mistede evnen til at gå, så begyndte livsglæden også at forsvinde.

»Når folk kommenterede på sociale medier, at de huskede mig fra tv og syntes, at min livsglæde var inspirerede, så følte jeg, at de løj mig lige op i ansigtet. Jeg havde kun negative tanker,« siger Jesper Sørensen til TV 2.

Han fortæller endvidere, at medicinen virkede som en spændetrøje, der paradoksalt nok fik ham til at føle sig mere syg.

Til sidst blev det hele så uudholdeligt for ham, at han i oktober 2018 fortalte sin mor, at han ville stoppe med at tage den livsforlængende medicin.

Han fortalte hende blandt andet, at han havde taget medicinen for familiens skyld, fordi han vidste, de gerne ville have ham til at leve længst muligt, men at den gjorde ham depressiv.

(Foto: Torben Jensen/TV 2)
(Foto: Torben Jensen/TV 2)
Vis mere

Jesper Sørensen fortæller til TV 2, at hans mor ikke blev overrasket, men snarere bange og bekymret for at miste ham.

Moderen anerkendte dog hans ønske og støttede ham alligevel, og den dag i dag er Jesper Sørensen glad for, at han turde tage den svære beslutning.

»Jeg føler mig igen som den glade Jesper, som jeg tror, folk husker mig som,« siger han og understreger, at han ikke har fortrudt de 10 år, hvor han har taget medicinen.

Sidste år kunne lægerne i forbindelse med netop det kliniske forsøg, som Jesper Sørensen var med i, da også konstatere, at børnene i forsøget har levet længere end dem, som ikke har taget medicinen.

Og i november 2020 blev lonafarnib officielt godkendt som det eneste lægemiddel mod sygdommen.

Det er uvist, hvilken betydning det får for Jesper Sørensens levealder, at han har droppet sin medicin, men han understreger over for TV 2, at det ikke fylder i hans tanker, da han i stedet fokuserer på, at han nu har et liv med livskvalitet.