Den progeria-ramte nordjyde Jesper Sørensen gennnemgik for nylig en større hofteoperation, efter han kom til skade under en fodboldkamp. Men selvom det nu går den rette vej, har han valgt at melde afbud til dette års sommertræf for Europas progeria-ramte.

Det fortæller hans mor, Jette Sørensen, i denne uges udgave af Billed-Bladet.

Læs også:

»Så længe Jesper er usikker på, hvad han kan klare, har han valgt at melde afbud. Det er heller ikke sjovt at sidde i kørestol og se på, hvad alle de andre morer sig med,« siger Jesper Sørensens mor til ugebladet.

Jesper Sørensen vandt danskernes hjerter, da han fortalte om sit liv med den sjældne sygdom progeria i TV2-programmet 'Drengen i den gamle krop.'

I maj måned måtte den 17-årige nordjyde dog hofteopereres, efter han under en fodboldkamp ramte bolden så uheldigt, at hans hofte røg ud af hofteskålen.

Læs også:

»Første gang var hoften nem at sætte på plads, og derfor tog vi det stille og roligt, men de næste par måneder hoppede hoften ud af hofteskålen en syv-otte gange, og til sidst blev senerne og musklerne så slappe, at Jesper ikke kunne undgå en operation,« forklarede moderen Jette Sørensen dengang til bt.dk.

Det årlige sommertræf, der i år afholdes i Holland, er ellers en begivenhed, der altid har haft stor prioritet for den 17-årige nordjyde. Sidste år var han selv vært for alle sine europæske venner, der også lider af den sjældne sygdom Progeria.

Læs også:

Progeria-sygdommen, som Jesper lider af, gør, at han ældes otte gange hurtigere end almindelige mennesker, og mennesker med progeria bliver sjældent ældre end 13 år. Med sine 17 leveår er Jesper Sørensen derfor lidt af et vidunder.

Efter sommerferien begynder Jesper Sørensen på Hjørring Produktionsskole, hvor han skal arbejde i køkkenet, fortæller hans mor, Jette Sørensen til Billed-Bladet.