Det er svært at få øje på en mere folkekær tv-vært end Jes Dorph-Petersen. Men på trods af stor succes gennem sin lange karriere, så har det ikke altid været lige nemt at være Jes Dorph. Den kendte vært har måttet slås med private problemer som alkoholmisbrug, depression, og et forlist ægteskab.

Onsdag eftermiddag kom det frem, at den kendte tv-vært Jes Dorph-Petersen efter kort tid må tage en pause på ubestemt tid fra sit nye job som vært på Go’ Aften Danmark. Årsagen er, at Jes Dorph søger behandling for et alkoholmisbrug.

Da Jes Dorph-Petersen i 2011 meldte sin afsked med TV 2, hvor han havde været siden 1989, lød der nærmest et ramaskrig. For den populære tv-vært, der fik tilnavnet ’Mr. News’, havde gennem en årrække opnået at blive respekteret og elsket for sit arbejde med nyheder på kanalen.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Men trods en flot karriere, som har ført berømmelse og beundring med sig, har den nu 56 årige tv-værts privatliv langt fra altid været en dans på roser.

Sygdom og personligt tab
I foråret 2003 blev Jes Dorph bidt af en skovflåt. Han opdagede - ligesom Mimi Jakobsen - biddet for sent. Det resulterede i, at han fik ansigtslammelser og en langvarig sygemelding. Og efterveerne af biddet kæmpede han med i længere tid i form af smerter i benene og træthed.

Da han næsten var kommet sig over biddet, blev Jes Dorph ramt af en diskusprolaps i foråret 2004, som lægerne ikke var meget for at operere. I 2005 blev tv-værten ramt af et stort personligt tab, da faren Kaj Dorph-Petersen, som tidligere var chefredaktør på ugebladet Hjemmet, gik bort.

’Angsten ramte Jes’
I 2013 beskrev Jes Dorph i en bog, hvordan han tidligere havde kæmpet med depression og et tiltagende alkoholmisbrug.

Tilbage i 2011 mærkede Jes Dorph for første gang, at noget ikke var, som det skulle være. Her fik han et angstanfald, hvor han efterfølgende måtte tages ud af vagtplanen på arbejdet. Det lykkedes den kendte tv-vært at komme sig. Men omkring nytår 2012/2013 var den gal igen. Angsten ramte, og Jes Dorph gled ind i en dyb depression, der varede fire måneder.

LÆS OGSÅ:

»Jeg var bange for at gå i bad om morgenen og sov, indtil jeg måtte opgive at sove mere. Når jeg forsøgte at gå en tur, vendte jeg om fem minutter efter, jeg orkede det bare ikke,« fortalte Jes Dorph-Petersen i et interview til Berlingske tilbage i 2013.

Kort efter interviewet med Berlingske, der blev bragt 21. september 2013, udkom bogen ’Jes Dorph – historier fra den anden side’, hvor han beskriver sit livs opture og nedture – heriblandt den store indrømmelse om alkoholmisbrug og depression.

»Jeg drak for meget«
Kort inden interviewet med Berlingske havde Jes Dorph taget en vigtig beslutning. Han skulle ud af det alkoholmisbrug, som han var kommet ud i.

Mere præcist var det 5. september 2013.

LÆS OGSÅ:

»En time, så havde jeg besluttet mig for, at det var nu og ikke i morgen. Jeg gik ud i køkkenet og hældte resterne af en flaske rødvin i vasken. Det føltes rigtigt. Jeg vidste godt, at jeg drak for meget, og i lang tid havde jeg også været klar over, at jeg måtte gøre noget ved det, men havde udsat det. Det kunne vente til næste uge, eller ugen efter. Forinden havde jeg talt rigtig meget med min kæreste om det, jeg havde også talt med et par andre, blandt andet en, der arbejder professionelt med alkoholmisbrug,« lød det fra Jes Dorph til Berlingske.

I det hele taget var 2012 og 2013 nogle tumultariske år, hvor der skete rigtigt meget på den private front for Jes Dorph.

Skilsmisse
I 2012 blev den kendte tv-vært, der nu var rykket fra de velkendte rammer hos TV 2 til et Champions League-studie hos TV3+, nemlig skilt med sin daværende kone Lene Lindholm Mortensen. Og selvom der ikke gik længe, inden Jes Dorph havde fundet sig en ny kæreste, Louise Dorph, som han sidenhen blev gift med, så tog bruddet med ekskonen hårdt på tv-værten.

»Det var en hård tid. Det er ikke for at pive, men det var det. Det var mere voldsomt, end jeg troede,« forklarede Jes Dorph til Ekstra Bladet i maj 2012.

Champions League-exit
På trods af de store private problemer, arbejdede Jes Dorph fortsat videre for Viasat og en af værtens store passioner, fodbold.

LÆS OGSÅ:

Men det varede ikke ved for tv-værten. Og i 2014 blev det meddelt, at Jes Dorph skulle stoppe på Champions League-dækningen, når sæsonens sidste kamp var spillet.

»Jeg er ekstremt glad for at dække Champions League. Det har været – og er stadig – enormt sjovt, og jeg har lært en masse. Men jeg er et nysgerrigt menneske, som gerne vil prøve endnu mere i min efterhånden lange karriere,« sagde Jes Dorph-Petersen i en pressemeddelelse.

Hjem til TV 2
Der gik dog ikke længe, før Mr. News snart kunne melde ud, at han vendte tilbage til hjemstavnen på TV 2 i form af en værtsrolle hos Go’ Aften Danmark. Og det var tydeligt, at Jes Dorph så meget frem til at vende hjem.

LÆS OGSÅ:

»Jeg har lige præcis den følelse i mig, at jeg skal "hjem". Min nye rolle bliver allermest at pakke dagen ind i en form, som er både skarp, venlig, direkte, munter og behagelig. Jeg har efterhånden 28 års erfaring i fjernsynet, og den rutine gør, at jeg godt tør være personlig og "bruge" mig selv i ’Go’ aften Danmark,« lød det fra Jes Dorph til TV 2 i forbindelse med sin retur til kanalen.

Den populære tv-værts hjemkomst varde dog ikke specielt længe. Kun få uger efter sin første optræden som vært på Go’ Aften Danmark stod Jes Dorph-Petersen nemlig onsdag frem i en pressemeddelelse og fortalte, at han måtte tage en pause fra værtsjobbet på ubestemt tid, da han tager i behandling for et alkoholmisbrug.