Lyt til artiklen

I sidste uge udkom dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen', der handlede om kulturen på TV 2.

Jes Dorph-Petersen bliver i dokumentaren beskyldt for overgreb i sin tid på TV 2, og nu har tv-værten valgt at slette sin Facebook-profil.

I dokumentaren fortæller Therese Philipsen, der var praktikant på TV 2, hvordan Jes Dorph tiltvang sig sex med hende til en fest. Den historie har Jes Dorph siden afvist i et nu slettet Facebook-opslag. Louise Degn, som også var praktikant, fortæller, at hun tog en taxa med Jes Dorph og en redaktør, som skulle have kørt mod byen. Den kørte ikke mod byen men mod Jes Dorph-Petersens lejlighed, hvor de foreslog hende en trekant og befamlede hende. Den påstand afviser Jes Dorph ikke, og han har tidligere meldt ud, at han undskylder over for Louise Degn.

Siden dokumentaren er blevet vist, har Jes Dorph modtaget mange henvendelser på sin Facebook-profil, der altså nu har gjort, han har valgt at slette den.

»Den her uge har været hård og ubehagelig for mig. Derfor vil jeg gerne passe på mig selv og give mig selv en uge, hvor jeg ikke er på Facebook,« siger Jes Dorph til B.T.

Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Det er dog ikke første gang, at Jes Dorph vælger at lukke ned for sin Facebook-profil, men denne gang er dokumentaren årsagen til pausen.

Den seneste gang, medierne skrev om, at Jes Dorph havde lukket sin Facebook-profil var efter hans fyring på TV 2 i januar. Det var en konsekvens af en advokatundersøgelse, hvor Therese Philipsen og Louise Degns vidnesbyrd var en del af undersøgelsen. Dengang var de to kvinder dog anonyme.

Jes Dorph understreger, at han med jævne mellemrum lukker sin Facebook-profil.

»Denne gang er det sket på baggrund af den dokumentar, der kom ud i sidste uge, der har medført ekstremt meget kritik og fokus på mig,« siger Jes Dorph.

Kan du ikke forstå, at der kommer ekstra opmærksomhed på dig og jer, der var på TV 2 i sin tid?

»Jeg anfægter ikke, at medierne skriver om dokumentaren, og folk har de meninger, de har. Jeg forbyder ikke nogen at skrive noget på Facebook, men jeg har bare brug for en pause,« siger Jes Dorph.

Jes Dorph har ikke altså ikke noget imod, at folk har meninger om ham og de historier, der bliver fortalt om ham, men han mener, der er folk, som går over stregen og deler påstande, der ikke er sande.

»Folk må skrive det, de vil, og de må mene det, de vil. Jeg synes, noget af det er forkert og brutalt,« siger Jes Dorph.

Hvilke påstande er forkerte?

»Jeg kan ikke konkret pege på, hvad der er rigtigt og forkert. Jeg synes, der mangler nuancer i mange opslag og detaljer, der gør, at folk laver nogle meget hårde konklusioner,« siger Jes Dorph.