Lyt til artiklen

Den mangeårige nyhedsvært på TV 2 og nuværende vært på 'Go’ Aften Danmark' Jes Dorph-Petersen fik et overraskende tilbud for åben skærm under programmet onsdag aften.

»Du skal med i vores nye serie,« lød det pludselig fra de tre filmbrødre Alvaz, der høstede store roser for deres debutfilm 'Mens vi lever,' som havde premiere i biograferne i efteråret.

Og svaret faldt prompte fra den garvede vært.

»Jeg sagde ja. Først var jeg i tvivl, om det var seriøst, for jeg har mange gange medvirket i film som nyhedsoplæser i baggrunden en to-tre sekunder, så jeg blev nødt til at spørge dem bagefter, om de mente det alvorligt. Men jeg bliver skuffet, hvis jeg skal spille nyhedsoplæser. Jeg håber, jeg skal spille psykopat eller bedstefar eller noget i den stil.«

Jes Dorph-Petersen og brødrene Alvaz i Go' Aften Danmark.
Jes Dorph-Petersen og brødrene Alvaz i Go' Aften Danmark.
Vis mere

BT har kontaktet en af de tre brødre, Milad Alvaz, som er instruktør på den nye serie, som han regner med går i luften på TV 2 om et år. Og det er en rigtig rolle, som Jes Doprh-Petersen har fået tilbudt, fortæller han.

»Det er ikke bare spas. Vi synes, han passer rigtig godt til en specifik rolle. Han skal have en fiktionsrolle, hvor han spiller et helt andet menneske end sig selv, som kommer til at have indflydelse på seriens udvikling. Det er bestemt ikke en statist-rolle,« siger han.

Brødrene opdagede Jes Dorph, da han medvirkede i pilot-optagelser (prøveoptagelser) til den nye serie netop som nyhedsoplæser.

»Han havde en rigtig fed stemme, så vi har gået og pønset på det siden piloten, og vi har opfundet en rolle specielt til ham, som passer rigtig godt ind i universet – og nej, hen skal ikke være nyhedsoplæser,« siger Milad Alvaz.

Jes Dorph-Petersen som 11-årig i serien 'Rasmus og Tivoli' fra 1971.
Jes Dorph-Petersen som 11-årig i serien 'Rasmus og Tivoli' fra 1971.
Vis mere

Serien er et drama med en masse action og kommer til at følge en nyuddannet børsmægler, der roder sig ud i narkomarkedet, samt en række karakterer, som gennemgår en eksistentiel udvikling. Instruktøren vil endnu ikke løfte sløret for, hvad serien kommer til at hedde, eller hvem de andre medvirkende er, men den kommer til at blive optaget med inspiration fra Hollywood.

Jes Dorph-Petersen glæder sig meget, men det er faktisk ikke første gang, han skal spille en anden rolle end sig selv.

»Da jeg var 11 år, spillede jeg med i en serie, der hed 'Tivoli og Rasmus'. Det var de samme folk, der stod bag 'Sonja fra Saxogade', men jeg var slet ikke lige så god som hende.«