En af landets absolut bedste tv-værter oplever angst, hver eneste gang han skal på skærmen.

Siden d. 4. marts 1991 har Jes Dorph Petersen tonet frem på de danske tv-skærme. Som nyhedsvært har han i talrige udsendelser sendt live. Den allerførste gang han skulle på live, var han bange. 

- Hold kæft, hvor var jeg bange. Jeg var sådan fuldstændig ud-over-alle-grænser-bange. Jeg ville ikke. Jeg turde ikke. Jeg var hunderæd for at blive lammet derinde, fortæller Jes Dorph Petersen til JydskeVestkysten.

SE BILLEDERNE: Sådan kender vi Jes Dorph

Jes Dorph klarede sig igennem udsendelsen, og blev herefter fast inventar på TV2. Men angsten den var der stadig.

- Det var i den tid, jeg skulle bevise mig selv. Men jeg følte mig på dybt vand. TV2 har ikke skoler for værter. Du ryger på skærmen, og så må du sidde gennem angsten derinde. De dage, hvor jeg skulle derover, var dage med temmelig meget præstationsangst, siger han til JydskeVestkysten.

SE BILLEDERNE: Sådan kender vi Jes Dorph

Det Jes Dorph var mest bange for, var om han ville gå i sort. Han klarede sig godt på TV 2, men skrækken var der i flere år.

- I hvert fald de første år. De var slemme. Jeg gik rundt med den der tanke: Hele landet skal sidde og se det her i aften. Men jeg blev god til at fake ro, så man ikke kunne se, når jeg blev forvirret på skærmen. Det hjalp mig at vide. Selv i dag kan jeg jo være snotforvirret, og de råber alt muligt ind i øret på mig i den snegl, uden at I kan se det på mig.

SE BILLEDERNE: Sådan kender vi Jes Dorph