Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tv-værten Jes Dorph-Petersen advarer unge mod at drikke for meget.

Den populære Tv-vært Jes Dorph-Petersen, der selv har haft problemer med alkohol, advarer unge mod at drikke for meget.

Konkret synes jeg, det er ærgerligt, at mange unge synes, det hører sig til at drikke sig fulde, når de ser EM på storskærme.

»Det er betænkeligt, at man forbinder storskærme ved EM med alkohol. Jeg synes godt, man kunne lancere det på en anden måde. Det er ikke sjovt at være fuld, når man ser sport,« siger Jes Dorph-Petersen, der selv har været sportsvært og går meget op i fodbold.

Husker kampe udenad

Faktisk udmærker han sig ved at kunne huske hele kampe udenad. Når han altså ikke selv har krydret oplevelsen med for mange fadøl.

»Min erfaring, da jeg var ung og drak i forbindelse med sport, var, at det ikke var sjovt. Jeg kunne ikke huske kampen så godt bagefter,« siger han.

I går var han ordstyrer på en debat om unge, alkohol og hash på folkemødet på Bornholm. Og problemer med alkohol er ikke ukendte for Dorph. Sidste år holdt han en pause fra Go’ Aften Danmark for at gå i behandling for sit misbrug.

Optaget af misbrugsproblemer

»Jeg har i perioder haft et for stort alkoholforbrug. Af hensyn til min familie, mit job og mig selv er det derfor nu nødvendigt, at jeg tager en pause og tager imod behandling for at blive helt rask,« meddelte han dengang.

Han er ikke i humør til at tale ud om de problemer, men medgiver, at han er meget optaget af misbrugsproblemer, og det var derfor, han gerne ville medvirke ved debatten, der stillede spørgsmålet, om alkohol er farligere end hash.

»At være ordstyrer på denne debat var det første, jeg sagde ja til.«

Mener du selv, at alkohol er mere skadeligt end hash?

Gift for kroppen

»Da jeg læste statistikkerne og de tørre tal før det her arrangement, må jeg bare sige, det er pissefarligt at drikke. Det er gift for kroppen, og derfor er det interessant med denne snak, det kan man ikke komme udenom.«

Du har vel selv oplevet det på egen krop?

»Ligesom mange andre har jeg haft et forbrug af alkohol, og dermed har jeg også forgiftet min krop.«

Du har vel også drukket for meget?

»Ja, i forhold til Sundhedsstyrelsens regler har jeg.«

Har du røget hash?

»To gange i mit liv, og det virkede næsten ikke. Den ene gang grinede jeg og faldt over en sofa.«

Har du et råd til de unge?

»Man skal se alkoholforbruget ovenfra og prøve at begrænse det. Danskerne drikker simpelthen for meget,« siger Jes Dorph-Petersen.

Andre læser også