Produceren Carsten Soulshock kan takke popstjernen for at have mødt sin kæreste

De er et rigtigt Hollywood drømmepar – danske Carsten Soulshock, der har produceret og skrevet sange for meganavne som Whitney Houston og Madonna, og kæresten Maxena »Maxee« Maxwell fra gruppen Brownstone, der har solgt over en million plader. Sammen med deres fem-årige søn bor de i Hollywood Hills.

Og havde det ikke været for selveste Michael Jackson var det aldrig sket.

»Jeg mødte min kæreste gennem Michael Jackson,« fortæller Carsten Soulshock fra Los Angeles, »Maxee og hendes pigegruppe var signet personligt af ham til hans eget pladeselskab MJJ, der var tilknyttet Sony.

Jackson stod for vokalerne

Vi fandt sammen, da jeg blev hyret som producer til bandet. Michael Jackson var dybt involveret i indspilningerne af vokalerne, som foregik i hans forældres hus i 1994. Maxee har beskrevet ham som noget af det sødeste og varmeste menneske.

Han var kærlig og blid i sin måde at tale med andre på. Stemningen i studiet var professionel, men også helt afslappet - hans mor kom med kage til alle. Maxee er selvfølgelig meget berørt af hans død - mere end jeg havde troet. Hun har ikke sovet hele natten, men bare grædt,« forklarer Carsten Soulshock, der sammen med sin kompagnon Karlin var tæt på at få to sange med på Jacksons Invincible-album fra 2001. Michael Jackson lyttede til musikken, men valgte i sidste ende en række andre sange.

En anden, der har mødt Michael Jackson personligt, er danske Yannick Harrison, der for fem år siden var kendt under navnet Jay-Kid, Som 13-årig optrådte han for Michael Jackson ved to lejligheder og besøgte ham i hans berømte hjem, Neverland, i USA. Han håber i dag, at folk vil glemme skandalerne og huske musikken.

Glem skandalerne

»De seneste mange år har folk kun hørt om skandalerne, og Michael Jackson har været igennem et stort mediecirkus. Men man skal huske på, at han har haft en kæmpe betydning for musikhistorien. Så husk musikken.«

Yannick Harrison var rystet over nyheden om stjernens død.

»Det var et chok. Han var kun 50 år gammel. Det var en nyhed, man ikke ville høre.«

msi@bt.dk