Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den Grammy-nominerede sanger, skuespiller og forfatter Janelle Monáe afslører nu sin kønsidentitet.

Det gør de i en episode i programmet Red Table Talk med værten Jada Pinkett Smith, hvor de fortæller, at de er nonbinær. Det skriver CNN.

»Jeg er nonbinær. Så jeg ser ikke mig selv udelukkende som en kvinde. Jeg føler al min energi. Jeg føler, at Gud er så meget større end 'han eller hun',« fortæller Janelle Monáe.

Janelle Monáe forklarer, at de ser andre mennesker for deres 'energi' snarere end deres køn.

Og vigtigst af alt føler de, at det giver dem mulighed for at udforske forhold på forskellige måder.

Men på trods af den lettelse, glæde og stolthed, de føler over at være sprunget ud, har det ikke været en ligetil proces.

Janelle Monáe kommer nemlig fra en religiøs og konservativ familie. Det tog dem derfor noget tid at have samtalen med familiemedlemmer.

Janelle Monáe fortæller samtidig, at processen på mange måder har været »en ensom vej«.

Men i det lange løb har det hjulpet Janelle Monáe til at blive den selvsikre person og sanger, som de er i dag.

Den 36-årige Janelle Monáe sprang i 2018 ud som panseksuel, hvilket betyder, at de er tiltrukket af mennesker uanset deres køn eller kønsidentitet.

Monáe var Red Table Talks første gæst efter programmets pause siden Oscar-uddelingen, hvor Will Smith slog Chris Rock. Jada Smith indledte episoden med en skriftlig besked:

'I betragtning af alt det, der er sket i de sidste par uger, har familien Smith fokuseret på dyb healing. Nogle af opdagelserne omkring vores healing vil blive delt ved bordet, når tiden kalder.'

Andre læser også