Det var ikke med James Prices gode vilje, at han efter 22 sæsoner som kapelmester på Cirkusrevyen blev vraget til næste sæson.

Til gengæld er der heller ingen sure miner hos den 62-årige pianist, der udnyttede fyringen til at prøve noget helt nyt, som han havde gået og overvejet i et par år.

»Jeg blev ikke skuffet over deres valg. I vores branche får man ikke kontrakt på 30 år eller bliver livstidsansat. Man bliver forlænget, eller også gør man ikke,« siger James Price til B.T.

Og forlænget blev han altså ikke, da Cirkusrevyen tidligere på året meddelte, at man havde fundet en ny instruktør, der skulle erstatte Lisbet Dahl, som havde valgt at stoppe i den ikoniske revy.

Det gav folkene bag Cirkusrevyen incitament til at ryste posen. Og her valgte man altså også at byde både en ny scenograf og en ny kapelmester velkommen.

At James Price efter 22 sæsoner blev erstattet af en anden – i dette tilfælde pianisten Joakim Pedersen, der har erfaring fra et hav af musicals og tv-show – kom ikke som et chok for den kendte tv-kok og komponist.

Ser man bort fra en pause på fem år, har han siddet bag klaveret i Cirkusteltet på Bakken siden 1995. Men altid med vished om, at hans karrieremæssige skæbne lå i instruktørens hænder.

»Jeg gik rundt alle år og skævede til Lisbet og sagde: 'Øøøh, hvad så næste år? Har du tænkt dig, jeg skulle være med derude?' Og hver gang sagde hun bare: 'Ja, ja, selvfølgelig',« siger han.

»Så stopper Lisbet, og de vælger at lave en ny konstellation, og den er jeg så ikke en del af, og det er der ikke noget underligt i. Det er jo livet som freelancer.«

Lisbet Dahl og James Price er stoppet hos Cirkusrevyen og gået over til konkurrenten.
Lisbet Dahl og James Price er stoppet hos Cirkusrevyen og gået over til konkurrenten. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Til gengæld gav fyringen ham mulighed for at prøve en gammel idé af. En idé, som bliver en realitet næste år, når Tivoli har premiere på en helt ny revy med både Lisbet Dahl og James Price i bærende roller som instruktør og kapelmester.

»Da Lisbet for nogle år siden begyndte at overvej at stoppe i Cirkusrevyen, gik vi og pjattede. 'Skal du bare holde fri eller gå på pension?' spurgte jeg, men det skulle hun selvfølgelig ikke. 'Jamen, skal vi så en dag tage ind i Tivoli og lave revy?' Og så grinede vi lidt af den idé,« siger James Price.

»Da jeg så fandt ud af, jeg ikke var en del af Cirkusrevyen, ringede jeg til hende og sagde: 'Skal vi så ikke gøre alvor af det?' Så spurgte jeg Tivoli, om vi ikke skulle komme ind og lave revy.«

Og resten er nu historie.

Revyholdet til Tivolirevyen kommer til at bestå af Andreas Bo, Nicolai Jørgensen, Lisbet Dahl, Linda P, Carsten Svendsen og James Price.
Revyholdet til Tivolirevyen kommer til at bestå af Andreas Bo, Nicolai Jørgensen, Lisbet Dahl, Linda P, Carsten Svendsen og James Price. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Om James Price vil takke ja, hvis han en dag får tilbuddet om at komme tilbage i Cirkusrevyen, ønsker han ikke at svare på.

»Det vil jeg overhovedet ikke tage stilling til. Nu handler det om Tivolirevyen.«

Foruden James Price og Lisbet Dahl medvirker Linda P, Carsten Svendsen, Nicolai Jørgensen og Andreas Bo i revyen, som får premiere 1. juni 2023.