Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det seneste år har været særdeles indbringende for 'Løvens hule'-investoren Jacob Risgaard.

I hvert fald hvis man tager et kig i det årsregnskab for Risgaards holdingselskab, JR Holdings ApS, der er blevet offentliggjort.

Det seneste år har således indbragt Risgaard svimlende 121 millioner kroner.

Beløbet er samtidig en markant stigning sammenlignet med regnskabsårene for 2019 og 2020, hvor Risgaard tjente henholdsvis 4 og 6 millioner kroner.

Tidligere på året købte milliardæren Anders Holch Povlsen sig ind i Entertainment Trading A/S, hvilket blandt andet omfatter Risgaards firma, Coolshop.

Over for Finans siger Jacob Risgaard, at nogle forklaringer bag nogle af de indtjente penge skal findes her. Men den grundlæggende faktor har været et eksploderende onlinesalg under coronapandemien.

»Man må jo sige, at når man er en dreng, der siden 1996 har arbejdet i onlinebranchen, så har det nok ikke været det værste år, nu når hele verden var tvunget til at lukke,« siger Jacob Risgaard.

Og med den trecifrede indtjening for 2021 lander Risgaards egenkapital i JR Holding ApS på 155 millioner kroner.

Jacob Risgaard har tidligere fortalt til B.T., hvordan coronakrisen har øget salget i millionvirksomheden Coolshop markant:

»Vi ligger jo i langt de fleste kategorier i indeks 300 – altså tre gange det salg, vi havde sidste år i denne periode. Og det er altså et stort beløb, når man er en 19 år gammel virksomhed,« sagde Jacob Risgaard i april sidste år.

Andre læser også