Hele Danmarks Tine Bryld valgte en ikke kirkelig bisættelse

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Markante skikkelser som Tove Ditlevsen, Jens Otto Krag, Carl Nielsen og Robert Jacobsen får i dag selskab af et menneske, der om nogen formåede at binde bånd mellem alle verdener og sociale lag.

Klokken 14 bisættes hele Danmarks Tine Bryld i Vestre Kirkegårds Nordre Kapel, og det er også her i det natursmukke område - hvor en lang række af Danmarks mest markante personligheder ligger begravet - at Brylds urne ifølge sønnen Esben Bryld skal nedsættes ved et privat arrangement kun for de nærmeste, når hun er kremeret. Bt.dks reporter på stedet fortæller, at der allerede kl. 13 var ankommet ca. 30-40 mennesker til bisættelsen, bl.a. den kendte forsvarsadvokat Thorkild Høyer.
Bryld
SE BILLEDERNE: Sådan husker vi Tine Bryld

Den populære radiovært, forfatter og socialrådgiver sov stille ind natten til Skærtorsdag efter lang tids kamp mod den hjerneblødning, der ramte hende 21. november sidste år.

Hun var i perioder i bedring og lægerne udtrykte håb om, at genoptræning var mulig. Men et tilbagefald i starten af april satte en endelig stopper for håbet. Og præcis fem måneder efter at tragedien ramte Tine Bryld og hendes familie, sagde kroppen og sjælen fra.

Ved bisættelsen i dag ventes mange kendte, som Tine Bryld har været tæt på gennem alle sine aktive år. Og eftersom hun med sønnens ord ikke hørte til de sentimentale sjæle, vil denne ånd sandsynligvis afspejles i selve bisættelsen, der bliver ikke kirkelig. Altså uden præst.

Et af de smukke numre som skal sende Tine Bryld til himmelen, bliver naturligvis dét nummer, der om noget er synonymt med den Tine Bryld, hele Danmark kender. Nemlig afslutningsnummeret fra P3 programmet 'Tværs', 'Som et strejf af en dråbe', der normalt fremføres af Kim Larsen. Han vil ifølge bt.dk's oplysninger dog ikke være tilstede ved bisættelsen.

Derudover skal sange som 'Det er et vejr', 'Du danske sommer' samt musik af Michael Jackson fylde Nordre Kapel. Desuden vil Tine Brylds svigersøn Jens Haack fra bandet Moonjam spille saxofon.

Tine Bryld blev kun 71 år og efterlader sig de tre børn Esben, Lea og Iben samt børnebørn. Læs meget mere og se billeder fra bisættelsen på bt.dk fra klokken 14 i dag.