Som led i en større omlægning af Coop har dagligvarekoncernen valgt at lukke kæden Irma.

Det har vakt stærke reaktioner, og det gjorde det også ved gallapremieren på Hella Joof-filmatiseringen 'Meter i sekundet' onsdag aften.

Eksempelvis viser det sig, at en af de kendte skuespillere planlægger en mindre redningsaktion af kvalitetskæden, mens der også er prominente navne, der slet ikke kan tage forargelsen seriøst.

Læs selv med herunder – eller se videoen øverst i artiklen.

Blandt svarene finder man skuespiller Lisbeth Wulff, tv-vært Anders Agger, filminstruktør Hella Joof, tv-vært Katrine Muff og radiovært Mads Steffensen.
Blandt svarene finder man skuespiller Lisbeth Wulff, tv-vært Anders Agger, filminstruktør Hella Joof, tv-vært Katrine Muff og radiovært Mads Steffensen.
Vis mere

Anders Agger: Københavnske terapeuter får travlt

»Jeg går jo ikke med sørgebind, men jeg tror godt, jeg forstår københavnernes frustration. Når man har boet rigtigt mange år i for eksempel Ringkøbing, så har man oplevet det systematisk, at noget bliver taget fra én – der er det bare statslige arbejdspladser og alt muligt, og det gør ondt,« siger tv-værten.

»Det er måske det, københavnerne mærker nu her, og jeg håber, de kommer igennem – der må være nogle terapeuter, der får travlt.«

Henning Jensen: Flæber løs

»Min barndom forsvinder fuldstændig med et hug, her hvor jeg er 80!« spøger Henning Jensen, mens han laver en grædende grimasse.

»Alting er jo et spørgsmål om økonomi. Nu bor vi jo tæt ved en rigtig god Irma, som ikke lukker – som bare bliver noget andet – men det bliver aldrig Irma!« flæber han videre.

Hella Joof: 'Folk skaber sig på Instagram'

»Irma lukker, fordi der ikke var nok kunder. Hvis vi gerne vil have en Irma, så skal vi handle i Irma. Sådan er det med alt. Man skal vande sin have,« påpeger filminstruktør Hella Joof.

»Så alle dem, der sidder på Instagram og skaber sig over, at Irma lukker: Handlede I selv i Irma? Nej, så kan I lære at passe spisetiderne!«

Lisbeth Wulff: Planlægger redningsaktion

»Jeg er utrolig ked af, at Irma lukker, det må jeg bare sige. Jeg elsker det supermarked, det gør jeg altså,« siger Lisbeth Wulff uden at kunne lade være med at grine.

»Er der ikke nogen, der kan købe kæden? Kunne vi ikke få fru Salling til at redde frøken Irma? Måske skulle vi ringe til hende og bede hende om at gøre det!«

For Lisbeth Wulff finder ikke glæden ved at handle i andre supermarkeder herhjemme.

»Det er ikke, fordi man behøver gå i det supermarked hver dag, og nogle gange er det et lidt dyrt sted at handle måske, men det er da fedt, man kan gå ind et sted, hvor man ved, at de ting, der står på hylderne, har en god kvalitet.«

Katrine Muff er musiker, komponist og vært på DR-programmet 'Fællessang'.
Katrine Muff er musiker, komponist og vært på DR-programmet 'Fællessang'. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Katrine Muff: 'Ikke en Irma-pige'

»Jeg er ikke en Irma-pige, men jeg kommer rigtig meget i SuperBrugsen, og jeg vil da sige, at det altid er underligt, når hverdagsting forandres på den måde. Men det er ikke noget, som holder mig vågen om natten.«

Thomas Skov: 'Vi skal nok få mad på bordet'

»Jeg må jo erkende, at jeg har været så længe i København, at nu har jeg jo faktisk fået et forhold til Irma. Det ville svare til, at Brugsen i Sønder Felding lukkede, det er jo skrækkeligt,« joker Thomas Skov.

»Det er ikke et sted, jeg kommer så meget – og det er jo det, der er problemet. Jeg føler mig ret overbevist om, at jeg nok skal få mad på bordet alligevel. Men det er selvfølgelig trist for Irma og for alle, der arbejder i Irma, og for alle, der kun handler i Irma – altså, hvad skal de gøre nu?«

Solbjørg Højfeldt: 'Sådan er livet'

»Det er jo som med alt andet her i livet, at ting ændrer sig, og vi skal videre. Selvfølgelig er det da ærgerligt, at et stort brand, som har været så smukt for mange i så mange år – og som vi selv har benyttet os utroligt meget af og har holdt af – stopper,« siger skuespiller Solbjørg Højfeldt.

»Men de fleste mennesker, som arbejder i Irma, de fortsætter vel bare i noget, der hedder noget andet, og det er vel dem, der skaber, at man godt kan lide at komme i et supermarked.«

Tv- og radiovært Mads Steffensen.
Tv- og radiovært Mads Steffensen. Foto: Tobias Kobborg
Vis mere

Mads Steffensen: Føler med de afskedigede

»Jeg har godt set, at følelserne er kommet op. Altså, jeg har en Irma tæt på mit nærområde, som jeg frekventerer jævnligt. Men jeg synes, det er synd for dem, der arbejder der, hvis de mister deres job.«

Jasmin Gabay: 'Brændærgerligt'

»Jeg synes, det er brandærgerligt, at Irma lukker. Der er større problemer i verden, så det er ikke noget, der har fået mig helt op at ringe, men jeg elsker Irma, så jeg ville da gerne have, at den blev,« siger den tidligere 'Bagedyst'- og Melodi Grand Prix-deltager.

»Det er specialiteter – og lokale specialiteter. Og kvalitet på en anden måde end andre steder.«