Lyt til artiklen

En sjælden gang var to travle kalendere gået op i en højere enhed. Hun sagde ja og glædede sig helt vildt.

»Men pludselig fik jeg den der, ‘jeg har virkelig brug for, at det her bliver en god oplevelse, at det bliver sjovt’,« siger Irina Olsen om den angst, der plantede sig i hendes mave.

For det, hun havde med i bagagen, var alt andet end sjovt. ‘Luder’ var hun blevet kaldt. Det vender vi tilbage til.

Programmet, som den kendte influencer, forretningskvinde og kropsaktivist endte med at sige ja til, var ‘De uduelige’, som kan ses på Kanal 5. Og det blev sjovt. Rigtig sjovt. Men det var fortiden som realitystjerne, der ramte hende.

35-årige Irina Olsen er en af de største influencere og har desuden sit eget makeupmærke.
35-årige Irina Olsen er en af de største influencere og har desuden sit eget makeupmærke. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Frygten for, at hun igen ville blive udskammet. Præcis, som hun blev det for over ti år siden.

Få år forinden havde Irina Olsen lagt 15 års benhård elitesport på hylden.

Nu kæmpede hun for at finde sine egne ben, samtidig med at hun som ungt menneske skulle samle op på alt det, hun var gået glip af.

På den vej meldte hun sig til et realityprogram. ‘Fristet’ hed det. Og blev det første af flere.

Men hvad det var for en verden, hun sagde ja til, var hun på ingen måde forberedt på.

»I dag kan jeg godt se, at jeg var en forkert type. Jeg var alt for følsom for reality-tv.«

»Og så hjalp det heller ikke, at jeg var fra Østeuropa og havde en stor barm, for så måtte jeg jo være en luder,« fortæller Irina Olsen og tilføjer – bare for god ordens skyld – at barmen altså er naturlig og dermed én, hun ikke kan gøre så meget ved.

Men den og hendes ukrainske baggrund var med til at stigmatisere hende.

I 2012 medvirkede Irina Olsen i første sæson af Divaer i junglen, som blev præsenteret på denne måde af TV3.
I 2012 medvirkede Irina Olsen i første sæson af Divaer i junglen, som blev præsenteret på denne måde af TV3. Foto: TV3 / Gudmund Thai
Vis mere

»Det var, som om jeg slet ikke kunne gøre noget for at stoppe alt det, der bare blev kastet i min retning,« forklarer den i dag 35-årige influencer.

I dag glæder hun sig over, at tv-branchen har ændret sig. At der tages bedre hånd om de ofte unge deltagere, der melder sig. Men sådan var det ikke for blot ti år siden.

»Dengang blev vi bare udnyttet,« siger Irina Olsen, som for eksempel blev overrasket over, hvordan tv-selskaberne ‘solgte’ klip videre til medierne for at sælge varen. Også intime klip.

Hun erkender, at hun nok var naiv, da hun sagde ja uden at overveje konsekvenserne. Uden at sige fra. At alarmklokkerne skulle have ringet.

»Men jeg var ung og var en partypige dengang. Så i stedet blev jeg nok lidt selvdestruktiv, prøvede at flygte fra det med alkohol og fester. Hvilket heller ikke gjorde noget som helst bedre.«

»Jeg skulle simpelthen have trukket mig tidligere,« siger Irina Olsen.

I stedet kom beslutningen gradvist, og i takt med at den niche, hun havde fundet for sig selv – nemlig som en af de første herhjemme at blogge om sig selv og sit liv – blev en kæmpe succes.

Den niche, der skabte fundamentet for den platform, hun står på i dag. Hvor hun som influencer omsætter for mellem 100.000 og 500.000 kroner månedligt. Dertil kommer indtjening fra hendes makeupmærke.

Så realitystjernen fra Østeuropa med den store barm har for længst bevist sit værd. Gjort omverdenens fordomme til skamme.

Irina og Morten Olsen på den røde løber i 2021.
Irina og Morten Olsen på den røde løber i 2021. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Altså, jeg er et godt sted i dag,« understreger Irina Olsen, som er gift med dj og producer Morten Olsen med kunstnernavn Faustix og har datteren Allessias på syv.

»Men når vi taler om den tid i dag, sidder der stadig et traume i mig fra dengang.«

Et traume, som har givet hende angst for røde løbere og gjort hende pressesky.

»For jeg bliver bange for, hvad de kan finde på at skrive,« siger hun om nogle af de journalister, som hun dengang følte sig jagtet af.

Irina Olsen ved godt, at hendes traume kan være svært for andre at relatere til.

Influencer og forretningskvinde Irina Olsen har haft mange ting at kæmpe med, man kan i dag kalde sig en succes.
Influencer og forretningskvinde Irina Olsen har haft mange ting at kæmpe med, man kan i dag kalde sig en succes. Foto: Privat
Vis mere

»Men jeg tror, at de fleste kan sætte sig ind i, at uanset hvilke traumer man har haft, så kan det være meget svært at få dem løsnet op, når først de har sat sig.«

»Så selvom jeg i dag har et trygt og sikkert liv og er en voksen kvinde, der ved, hvad jeg vil og ikke vil, så er der bare rester af de her ting fra mine unge dage.«

»Ting, der skete foran hele Danmark, og som jeg ingen kontrol havde over, men som jeg ved, også har påvirket meget karrieremæssigt.«

»I hvert fald skal jeg hele tiden bevise og overbevise andre om, at jeg ikke er et monster, en eller anden freak,« fortæller Irina Olsen, som takker den disciplin og ihærdighed, hun som barn og ung fik banket ind i kroppen.

»Der har været mange tårer, og jeg har haft mange ting at kæmpe med, men jeg er ikke én, der giver op. Det kan jeg takke min skøjtekarriere for,« smiler Irina Olsen.

Traumerne har gjort, at hun bortset fra ægteparrets egen tv-serie ‘The Olsens’ – som de selv havde kontrol over – i en årrække har holdt sig langt væk fra underholdnings- og realityprogrammer.

Indtil hun fik tilbuddet om ‘De uduelige’. Hvor Anders Lund Madsen inviterer seks kendte byrotter på spejderlejr. Hun sagde ja. Men blev grebet af et øjebliks panik.

Irina Olsen er trukket i spejdertøjet i underholdningsprogrammet 'De uduelige'.
Irina Olsen er trukket i spejdertøjet i underholdningsprogrammet 'De uduelige'. Foto: PER ARNESEN/Discovery +
Vis mere

Hun griner ad sig selv. Ad det umiddelbart fjollede i, at fortiden på den måde fik ram på hende. Ti år efter.

»Men det var bare det sjoveste at lave, og jeg havde så mange grineflip i løbet af hver dag.«

»Så det har faktisk været en forløsning at lave noget, hvor folk er professionelle, hvor man blev behandlet så godt og havde det sjovt,« siger Irina Olsen. Og tilføjer så:

»Og ikke blive udskammet bagefter.«

'De uduelige' kan ses på Kanal 5