Verdens måske mest kendte kat døde tirsdag. Grumpy Cat, som den hed, blev syv år.

'Vi er ufatteligt knuste over at offentliggøre tabet af vores elskede Grumpy Cat,' lyder det i et opslag, som er delt på dens konti på de sociale medier.

Katten, der var født med dværgvækst og underbid, blev kendt i 2012, hvor ejerens bror delte et billede af den på det sociale medie Reddit. Billedet fik en brandvarm modtagelse, og siden steg Grumpy Cats popularitet for hver dag, der gik.

'Ud over at være vores baby og et værdsat familiemedlem har Grumpy Cat også bragt smil på læberne til millioner af mennesker verden over – selv når tiderne var hårde,' lyder det i opslaget, som er underskrevet af kattens familie.

Katten, som oprindeligt hed Tardar Source, var en sand internetsensation, og dens popularitet er ikke til at tage fejl af, når man skimmer dens profiler på sociale medier som Twitter, Instagram og Facebook, hvor mere end 12 millioner brugere har fulgt med i den gnavne kats liv.

Med et utal af billeder, bøger og reklamer på cv'et var Grumpy Cat at finde overalt.

Det misfornøjede katteansigt har sågar været på forsiden af The Wall Street Journal og New York Magazine, ligesom den også havde sit helt eget kaffemærke med navnet Grumppuccino

I 2014 fik den sågar sin egen spillefilm kaldet 'Grumpy Cat's Worst Christmas Ever'. En halvanden time lang spillefilm, der er blevet set af adskillige millioner mennesker.

Grumpy Cats popularitet og indtjeningsevne betød blandt andet, at dens ejer, Tabatha Bundesen, uden skrupler kunne sige sit servicejob op.

To år efter gennembruddet kom det nemlig frem, at katten allerede havde tjent mere end 64 millioner pund, hvilket svarer til mere end 600 millioner kroner. Dermed oversteg Grumpy Cats indtjening adskillige Hollywood-stjerners.

I forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet udtalte Tabatha Bundesen, at Grumpy Cat var ustoppelig. Men alting har en ende, og en urinvejsinfektion blev Grumpy Cats endeligt.

'Hendes sjæl vil leve videre gennem hendes fans overalt,' lyder det afsluttende i det opslag, familien har delt.