Inger Støjberg havde set frem til en hyggelig og rolig juleaften med gåsesteg og god stemning, men aftenen endte i et sandt mareridt. Hendes elskede golden retriever Molly døde nemlig under tragiske omstændigheder efter en hasteoperation.

Det fortæller udlændinge- og integrationsministeren fredag i magasinprogrammet 'Sådanmark', som sendes på de otte TV 2-Regioner.

»Det var godt nok en juleaften, jeg ikke sådan kommer til at glemme,« siger Inger Støjberg om hændelsen, som hun kalder 'helt forfærdelig'.

Hjemme hos Venstre-politikeren stod den på gås juleaften, og efter kødet var blevet pillet fra skroget, blev resterne smidt i skraldespanden - hvor de blev fundet af naboens nysgerrige kat. Og det skulle blive Mollys endeligt. Katten slæbte nemlig det store fugleskelet op af skraldespanden, hvorefter golden retrieveren gnaskede det i sig.

Hunden blev hasteopereret samme aften, men klarede den desværre ikke, fortæller en trist Inger Støjberg i TV 2-programmet.

Her to uger senere kan politikeren godt se skæbnens ironi i, at det var netop katten, der bar en del af ansvaret for hundens død.

»Naboens kat og den (Molly, red.) har været uvenner i mange, mange år, og det ender faktisk med, at det er katten, der kommer til at tage livet af hunden,« siger Inger Støjberg, der kommer til at savne sin golden retriever.

»Hunde er jo bare ens trofaste følgesvende. De er der, når det går op, og når det går ned. Sådan en golden retriever som Molly var jo fuldstændig ligeglad med, hvordan det går på arbejdet, men den er jo ikke ligeglad med, hvordan du har det. Og er man sådan lidt... trænger man til omsorg, er hunden der, og er man bare på den grønne gren, så er den helt vild. De er så emotionelt godt begavede,« siger udlændinge- og integrationsministeren om sin nu afdøde følgesvend.

Inger Støjberg har tidligere fortalt om Molly. I en video, som hun lagde på Facebook i maj 2014, viste hun således, hvordan den ellers så godmodigt udseende hund knurrede aggressivt, hver gang ejeren sagde 'Ekstra Bladet'.