Aalborg-rapper Jonny Heftys undergundsfigur 'Muggen Ræv' bliver nu til en actionfigur.

Den bortauktioneres til fordel for familier med kræftramte børn.

Den mugne ræv er blevet Jonny Heftys varemærke.

Den kan spottes mange steder i Aalborg i form af alt fra grafitti til klistermærker, men der bliver kun lavet ét eneste eksemplar, der bortauktioneres i aften.

»Jeg elsker, når folk leger sig ind i min verden. Det er jo mega fedt. Nu er ræven jo en undergrundsfigur, men når man ser den i sådan en professionel indpakning, så er der en lille dreng inden i mig, der får lyst til at lege med den og lave stopmotion-film med den,« siger Jonny Hefty og fortsætter:

»Jeg håber, der er en lille dreng eller pige derude med mange penge, der får samme lyst. Det er jo en alvorlig sag, vi samler ind til.«

Muggen Ræv er normalt ikke en figur med store muskler. Men Søren Stradel, der har lavet figuren henter stor inspiration i Masters of the Universe-figurerne fra 80erne.
Muggen Ræv er normalt ikke en figur med store muskler. Men Søren Stradel, der har lavet figuren henter stor inspiration i Masters of the Universe-figurerne fra 80erne.
Vis mere

Det er københavnske Søren Stradel, der står bag actionfiguren, som bliver bortauktioneret klokken 19 i aften.

»Jeg har altid haft kendskab til Jonny Hefty, og jeg har betragtet ham som musiker, men fulgt med i hans gadekunst. Ræven er en fantastisk figur, der har så meget karakter. Den har mange følelser og ansigtsudtryk, og samtidigt er den så neutral, som den kan være; det er ligesom Mona Lisa,« siger Søren Stradel.

Og pengene går til fordel for familier med kræftramte børn. En sag, der ligger figurmageren meget på sinde.

»En ud af tre rammes hvert år af kræft i Danmark, og de to andre er pårørende, så det er noget, vi alle sammen har inde på livet,« siger Søren Stradel.

Og hvis du byder på den pumpede ræv – og vinder - så følger der også en flaske 'Ork satme'-gin med i købet.