Star Wars-stjernen Billy Dee Williams, der spillede den ikoniske rolle 'Lando Calrissian' i flere af de populære film, har åbnet op omkring sin kønsidentitet.

Til Esquire fortæller den 82-årige skuespiller, at han har en såkaldt flydende kønsidentitet.

En flydende kønsidentitet betyder, at ens kønsidentitet kan variere, og at man dermed ikke føler sig som et specifikt køn konstant, men at kønnet snarere varierer.

Og det er da netop også det, som Billy Dee Williams forklarer i interviewet, hvor han fortæller, at han betegner sig selv både mand og kvinde.

I et nyt interview har Star Wars-skuespilleren Billy Dee Williams afsløret, at han har en flydende kønsidentitet.
I et nyt interview har Star Wars-skuespilleren Billy Dee Williams afsløret, at han har en flydende kønsidentitet. Foto: VALERIE MACON
Vis mere

»Jeg ser mig selv som en relativ farverig person, som ikke tager hende selv eller ham selv seriøst,« siger han til mediet og fortsætter:

»Du må forstå, at jeg siger 'hende selv' og 'ham selv', fordi jeg ser mig selv som både feminim og maskulin. Jeg er en meget blød person, og jeg er ikke bange for at vise den side af mig selv.«

Billy Dee Williams har haft en pause fra Star Wars siden sin rolle i 'Return of the Jedi' fra 1983, men han er med igen i den kommende film, 'The Rise of Skywalker', som har dansk premiere 18. december.

Første gang Billy Dee Williams spillede Lando Calrissian var i 'The Empire Strikes Back' fra 1980.

Under interviewet med Esquire, nævner journalisten en tidligere artikel med skuespilleren Donald Glover, som har spillet en yngre udgave af  Lando Calrissian i filmen 'Solo: A Star Wars Story'.

I den pågældende artikel beskriver Donald Glover karakteren som værende panseksuel, som er en beskrivelse af pesoner, som er seksuelt tiltrukket af personer uanset disses køn.

Og den beskrivelse rammer plet hos Billy Dee Williams:

»Virkelig? Den fyr er genial,« siger han blandt andet i interviewet, som kan læses i dets fulde længde her.