Trods tekniske udfordringer og en desperat mangel på en kuglepen, trådte Ida Wohlert i Frøkjærs fodspor.

'Endelig er vi i mål', var Ida Wohlerts første tanke, da hun i går morges kunne ønske seerne en god mandag. Og hun endelig kunne fejre sin første vagt som afløser for Cecilie Frøkjær i Go’morgen Danmark. Makkeren Morten Resen var ikke sen til at give sin medvært et klem og en kommentar: - Du klarede det til et 12-tal.

Forud var gået to en halv time, som havde fået ufattelig hurtige ben at gå på.

- Det var sjovt endelig at komme i gang, men det var også en premiere, der på en måde skulle overstås. Jeg var simpelthen så spændt,«indrømmer Ida Wohlert med smil på læben og et champagneglas i hånden.

Nærmest stolt præsenterede Morten Resen flere gange 'den nye pige i klassen', da parret gik på skærmen kl. 6.30 i går morges, hvor han også så sit snit til at afsløre et par sandheder om sin nye makker.

Vild med 'De unge mødre'

Blandt andet at den nybagte mor er pjattet med de tv-serien 'De unge mødre' og TV-Shop-produkter - særligt en stor blå blender, som var slæbt i studiet til lejligheden.

Imens sørgede den nyudklækkede morgenvært for at holde et vågent øje på sine stikordskort, men den erklærede nervøsitet syntes knap så udtalt, som hovedpersonen selv oplevede det.

Frem og tilbage til Tivoli

Ikke blot var det hendes første dag som morgenvært, det var også Go’morgen Danmarks første sendedag efter ferien, og det skulle oven i købet ske i nye omgivelser. Studiet var rykket over gaden fra Hovedbanegården til Tivoli, og derfor måtte Ida Wohlert finde sig i at spæne frem og tilbage mellem basen på banegården og den gamle have. Hvilket ikke er så let og ligetil, når man både går i stiletter og er en anelse klatøjet.

Kl. viste 3.15, da hun væltede ud af sengen i hjemmet på Frederiksberg. Og mens morgenmaden gled ned, begyndte nervøsiteten at brede sig i kroppen.

- Oh shit, tænkte jeg. Nu er det for sent at bakke ud, siger Ida Wohlert, der bor sammen med sin kæreste og sønnen Elliot.

Med Elliot på kun otte måneder ligger det med at stå op midt om natten hende ikke helt fjernt.

Hvad, der heller ikke ligger hende fjernt, er uforudsigeligheden ved at lave tv. På cv’et står en fortid som reporter på TV2 Nyhederne og som en del af holdet, der sendte søsterkanalen TV2 News i luften. Hun ved, at alt kan se. Og at teknik ikke er noget, man kan stole for meget på.

- Det var lidt af en ilddåb. Der var virkelig knas med teknikken, og vores redaktør forsøgte et par gange at byde ind med et par spørgsmål, men det var ikke til at høre noget. Så hvis han har råbt andet i min øresnegl, har jeg ikke hørt det, griner den 29-årige vært.

Følte sig godt forberedt

Selvom hun følte sig godt forberedt, måtte hun dog indse, at det ikke er alt, man kan forberede sig på.

- Man mærker først rytmen, når man sidder og sender. Det gik op for mig, hvor lidt tid man egentlig har. Det var lidt stressende for eksempel liiige at skulle ud at hilse på gæsterne i pausen. Og med børn og dyr i studiet, så kan man aldrig helt planlægge, hvad der sker, siger Ida Wohlert og hentyder til de små, tykke hundehvalpe, som de havde i studiet.

- Heldigvis havde jeg ikke glemt at tænde mikrofonen eller lignende – det kunne ellers godt ligne mig, siger hun og kommer i tanke om, at hun havde glemt at få en journalists vigtigste redskab med sig.

- En kuglepen, det manglede jeg! Det skal jeg huske til næste gang.

Da champagnen var skyllet ned og havde blandet sig med resterne af adrenalin, stod den på efterkritik af dagens produktion. Seernes efterkritik er til gengæld lige for hånden i form af indlæg på blogs og debatfora, men den slags vil Ida Wohlert skåne sig selv for i begyndelsen.

- Jeg laver helt sikkert en masse åndssvage fejl i starten, så jeg har ikke behov for at søge steder, hvor de skriver ’fuck jer’.