Det er sommeren 2006. Tv-værten Ida Wohlert og hendes kæreste Kasper er inviteret til stor 4. juli -fest hos familie i USA. De tager en overnatning i London og møder op ved skranken i lufthavnen søndag morgen for at tjekke ind til flyet til USA.

'Sorry love,' siger British Airwaysdamen ved skranken, da hun ser Idas pas. 'De lukker dig aldrig ind i USA. Jeg er nødt til at sende dig tilbage til Danmark!'

Vantro kigger Ida Wohlert på damen, der forklarer, at hun sagtens kan forsøge sig, men så bliver det endnu dyrere, hvis hun bliver afvist med risiko for indrejseforbud i USA i fem år. Parret har planlagt rejsen i god tid og skal være borte i en måned. Passet mangler den digitale funktion, der gør, at det kan scannes for oplysninger

Gode råd bliver dyre. Alt er lukket på grund af weekend på den danske ambassade i England. Der gælder også i Danmark, så Ida må købe en dyr billet til København og haste hjem, mens hendes familie prøver at hjælpe. Flyet til USA er forlængst fløjet og billetterne tabt.


- Det koster kassen at købe billetten samme dag, men jeg må hjem. Jeg skal have taget billede og tager en taxa fra lufthavnen ud til et Fort Knox-lignende sted i Ballerup, hvor de udsteder nødpas.

- Jeg ser aldrig vagten, der sidder bag tonede ruder. Det er ligesom at være med i en science fiction-film, indtil jeg får skubbet en lukket kuvert ud med mit nye pas. Så er det tilbage til Kastrup, op i et nyt fly tilbage til London, hvor min kæreste havde ventet en hel dag. - Hvis vi skal have nye billetter til USA, vil det koste op til 45.000 kr. med så kort varsel, og det var efterhånden ved at være temmelig uoverskueligt, hvad det ville ende med. Vi har ikke ret mange penge, så British Airways-damen forbarmer sig over os og udsteder nye billetter til næste fly. Men vi gik også glip af 4. juli-festen. Så jeg passer rigtig godt på mit pas. - Det har mindst kostet på den anden side af 6.000 kr. Jeg plejer at være rimelig tjekket, men jeg havde ikke tjekket, at mit pas manglede den digitale funktion, der gør, at passet kan scannes for oplysninger. Det forlanger de for at tillade indrejse i USA, og på det tidspunkt er terrorbilledet et helt andet. Mit nuværende pas udløber først i 2016, så der er ro på. - Jeg er lidt fatalistisk og tror på, at der må være en grund til det, der sker. Der er altid en mening med alting, og det er, fordi der venter noget bedre forude, ler Ida Wohlert.