Lyt til artiklen

Radio24syv mister en af sine højest profilerede værter.

34-årige Iben Maria Zeuthen skifter 1. september til konkurrenten P1, skriver hun på Instagram.

'Jeg har fået det, man kalder et tilbud, man ikke kan modstå. P1 har stillet med en pakke og et engagement, der gør mig glad helt ned i mavsi,' skriver radioværten.

Skiftet kommer efter otte år på den lukningstruede kanal, og hun understreger i opslaget, at det på ingen måde skyldes utilfredshed med den nuværende arbejdsplads.

'Jeg behøver ikke sige, at jeg ikke et eneste sekund har følt mig overflødig eller kedet mig i løbet af de seneste otte år på 24syv. Jeg har været så opslugt. Og ikke mindst har jeg haft et meget nært samarbejde med mine redaktører Mikael og Mads (Bertelsen og Brügger, red.),' skriver Iben Maria Zeuthen.

'De har hele tiden haft en langsigtet plan med mig ... Jeg vil gå så langt som til at sige, at det er Mikael og Mads, der har udlært mig, og jeg er stolt af at mærke, at jeg bærer små gnister af deres flammer videre i alt, jeg gør,' skriver hun.

Efter den forrige regerings medieforlig, hvor det blandt andet blev besluttet, at Radio24syvs redaktion skal ligge mindst 110 kilometer fra København, valgte radiostationen ikke at ansøge om fornyelse af deres sendetilladelse, når den udløber 31. oktober.

Det har været medvirkende til Iben Zeuthens beslutning om at søge væk, skriver hun.

'En af grundene er selvfølgelig, at 24syv går en usikker fremtid i møde. Den anden grund er, at P1 de seneste år har oprustet med det sygeste hold og de flotteste produktioner for ikke at tale om, at jeg får en af DR's mest kreative, inspirerende og vidende redaktører, som bliver knyttet helt tæt på mine programmer.'

Hun afviser imidlertid at afsløre, hvad hun præcis skal lave i sit nye job.

'Jeg kan desværre ikke melde det konkrete program ud,' skriver hun til B.T. via Messenger.

Zeuthen blev landskendt i forbindelse med programmet 'Hele Danmarks Ghita', hvor interviewet med Ghita Nørby endte før tid på grund af uoverensstemmelser og efterfølgende skabte stor debat i offentligheden, da det alligevel blev sendt på Radio24syv.