Iben Maria Zeuthen (f. 1985) radiovært i Iben og Mødregruppen der sendes alle hverdage kl. 13-15 på Radio24syv. Student fra Ingrid Jespersens Gymnasium i 2004, medvirkede i P3's Missionærerne senere i SommerSummarum, Mondo og quizzen Hjerteflimmer: Pigerne mod Drengene, fik pris for sit program Ibens Harem på P3, der blev valgt som årets radioprogram i 2009.

Tsunamien kommer

Den største angstsituation, jeg har oplevet, var i Thailand den 11. april i år. Jeg var taget derned med min daværende kæreste, og vi boede lige ud til vandet på en lille ø. Efter et par dage ringede hotelpersonalet på værelsets telefon og der blev råbt “Tsunami!”. Vi løb straks op ad bjerget, men øen var så lille, at man ikke kunne komme væk. Vi nåede til et lille tempel, ikke særligt højt oppe, og der fik vi meldinger ind og smser og opkald fra familien. De fortalte, hvor lang tid der ville gå, før bølgen ramte. Først 20 minutter, så 17, 13, 7 ... Vi stod bare der og kiggede lige ned på havet, det var sindssygt ubehageligt og jeg var nærmest i chok. Samtidigt stod vi sammen med lokale, som havde oplevet det før og vidste det kunne betyde døden. Men som I kan regne ud, så omkom jeg ikke i den tsunami, for bølgen efter et jordskælv, var heldigvis nærmest forsvundet.

Prinsesse med gummisko

Det er svært for mig at finde fotos, hvor jeg ikke er klædt ud. Det var det mest almindelige. Her er jeg meget ked af det, fordi jeg skulle gå med sko, der havde svangstøtte. Jeg var klædt ud som prinsesse, og ville ha’ rigtige flade prinsessesandaler på. Men fordi vi skulle ud at gå på Nexelø ved vores sommerhus, var jeg tvunget til at tage de gummisko på.

Med far på eventyr

Her stod jeg foran min far, jeg husker hans La Coste jakke, som duftede af fyrretræsparfume. Han spillede cello i Kontrakvartetten og rejste derfor meget. Jeg havde derfor min far på sjove tidspunkter, fx. når jeg var hjemme fra skole eller i ferierne. Når jeg var sammen med ham, handlede det om at opleve. Han har opdraget mig til at være ambitiøs ligesom ham selv. Vi tog på udflugter og hørte om danmarkshistorie, hørte musik både klassisk og country og havde lange oplæsningsaftener især i julen. Vores TV, som ikke havde fjernbetjening, var sjældent tændt.

Mis med forstuvet pote

Det var ikke fastelavn, men som enhver kan se, er jeg kat her. Den dag var jeg hos farmor og havde forstuvet min fod, så jeg skulle ligge ned med frosne ærter på den. Selv havde vi også en kat, den var hvid og hed Coco.

Æstetisk opera-mor

Jeg var her 13, og så lidt tyk ud, men det var fordi jeg havde bøjle på, så mit hoved blev ligesom udspilet. Og derfor havde jeg også lukket munden. Min mor var også dengang operasanger og var een, andre lagde mærke til. Ved fastelavn var hun for eksempel maksimalt klædt ud, selvom det jo var børnefest. Hun er æstetiker og har virkelig høj smag, hun inviterer tit til store kvindemiddage. Hver deltager skal læse et digt op for en af årets tolv måneder. Det er kæmpe middage med drinks og vin, selvom hun ikke har mange penge. Omkring det her tidspunkt blev mine forældre skilt. Jeg havde det godt med deres skilsmisse, for jeg havde i lang tid kunnet mærke, at der var noget på vej. Hvis man har det elendigt er der ingen grund til at blive sammen.

Lillebror i dametøj

Min bror er i baggrunden. Det var før kønsdebatten - han havde altid dametøj på, og jeg fik lov til at bruge ham som en slags dukke. Det havde han ikke noget problem med. Han skulle sminkes i tide og utide. Nej, han er ikke dragqueen i dag - han en kæmpe mand med store muskler, og jeg ved ikke om han fik sit macho-gen som en modreaktion på de her børnelege.

Med veninde på skitur

18 år: Min veninde Kristina Ymand og jeg var et par stræberpiger, som tog latin på højt niveau. Vi var her taget på skiferie til Livigno i Italien, og den tur var ikke særligt vellykket. Da vi ankom, gik det op for mig, at min kuffert var stjålet, så jeg gled på vej ud af bussen og forstuvede mit knæ. Det betød ti dage med krykker. Jeg fik taget et røntgenbillede og de andre i huset kom også galt afsted, til sidst kunne vi lave en hel skeletmand på væggen af de røntgenfotos, vi havde fået. Det passede mig fint at blive væk fra skibakkerne, for jeg kan ikke li' at stå på ski. Foretrækker at læse i en stak bøger.

Bandet på trappen

Her var jeg på vej ud for at spille med bandet Lalukes, hvor jeg sang og skrev melodier. Vi skulle ombord på en nedlagt færge der lå i Christianshavn. Det var nogle gode år og engang varmede vi op for selveste Anne Linnet i Helsinge. Det var lige da jeg startede på DR i 2004. En af de sange, jeg skrev hed Wedding og handlede om tøjet, hvordan solen skulle skinne, himlen være blå og gommen smuk til ens bryllup.

Roskilde Festival

Jeg var lige startet på P3, da jeg var på Roskilde Festivallen en af de første gange, så jeg havde det sjovt, og det var helt uden øl, for jeg skulle interviewe folk undervejs og tog hver aften hjem og sov. Jeg har aldrig kørt en rock'n'roll stil.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.