Tv-værten og skuespilleren Peter Mygind har været ramt af blodpropper på stribe, hvilket har medført, at han har udviklet en angst for at dø.

Dette åbner hans hustru, Lise Mühlhausen Mygind, op om i det seneste afsnit af podcasten 'Anden til Venstre', hvor Stephanie Fisker er vært.

»Han har oplevet, at han bare skulle over og købe brød, og han så har fået den der 'nu dør jeg, nu dør jeg'-fornemmelse,« fortæller Lise Mühlhausen Mygind og uddyber:

»Altså den der helt klassiske angstreaktion med åndenød, hjertebanken, og hvor man ikke føler, man kan trække vejret.«

Lise Mühlhausen Mygind og Peter Mygind.
Lise Mühlhausen Mygind og Peter Mygind. Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere

57-årige Peter Mygind har været ramt af tre blodpropper siden 2010.

Alle tre blodpropper ramte ham i benene, men den seneste i 2015 spredte sig til lungerne, hvilket medførte, at han fik hjertestop og var tæt på at dø.

Hovedårsagen til, at han overlevede, var, at en læge med ekspertise i genoplivning tilfældigvis cyklede forbi efter en nattevagt, da Peter Mygind faldt om på vej ind på hospitalet.

»Det er jo helt vanvittigt. Man kan godt forstå, at han har fået en dødsangst,« siger Lise Mühlhausen Mygind og fortsætter:

»Der er ingen forklaring på blodpropperne. Han er virkelig, virkelig, virkelig sund og veltrænet, så der er virkelig ingen forklaring, hvilket heller ikke er så rart.«

Peter Myginds 53-årige hustru fortæller endvidere, at Peter Mygind får blodfortyndende medicin og derfor ikke bør frygte at få flere blodpropper.

Dette har dog ikke fjernet hans voldsomme angst, der blandt andet medfører, at han nogle gange vågner om natten med voldsomt ubehag og høj puls, siger Lise Mühlhausen Mygind i programmet, som kan høres i dets fulde her.