Siden Sisse Marie Søby som 15-årig i 2001 vandt børnenes melodigrandprix, har hun rejst verden rundt som model og sanger. Nu drømmer hun om det store Hollywood-gennembrud.

»Jeg har altid haft en form for udrejsetrang. Til skole-hjem-samtalerne fik mine forældre at vide, at Sisse er en sød pige, men hun sidder bare og stirrer ud af vinduet. Hele mit univers handlede om at at stå på en scene og skabe noget, og jeg var altid på vej et nyt sted hen.«

B.T. møder den i dag 34-årige Sisse Marie Søby hos pladeselskabet Nexus Music på Vesterbro i København, hvor hun har sin base, når hun er hjemme i Danmark.

Til daglig har hun i de seneste mange år boet i USA. Først i Atlanta og siden 2016 i Los Angeles, hvor hvor hun går til castings og plejer sit voksende netværk i filmbranchen.

Sisse Marie Søby.
Sisse Marie Søby. Foto: Pressefoto
Vis mere

Herhjemme er hun stadig mest kendt for sin musik, men siden hun for en håndfuld år siden i forbindelse med et photoshoot blev spurgt af en caster, om hun havde overvejet at lave film, har hendes hovedfokus været på skuespil.

»I begyndelsen var det mest for sjov, for det var stadig meget seriøst med musikken, og jeg var på et pladeselskab, der brugte mange penge på mig,« fortæller Sisse Marie Søby, der dog var inde i en periode, hvor hun var ved at køre lidt død i at jagte det næste store hit.

»Det var på en måde rart at komme tilbage til noget, der føltes enormt ægte. Det var en stor ting at sige fra over for mit pladeselskab, for musik er jo min baby, men da jeg valgte at tage chancen, gik jeg også 100 procent ind i det og fik en agent.«

Hun har siden teenageårene været vant til at blive bedømt af andre. Særligt som model, hvor hun fløj rundt i hele verden fra job til job, men det var alligevel grænseoverskridende de første gange at skulle gå til castings.

Sisse Marie Søby i 2001 da hun vinder børne-MGP.
Sisse Marie Søby i 2001 da hun vinder børne-MGP. Foto: MOGENS FLINDT
Vis mere

»Jeg skulle vænne mig til ikke at tage det personligt, hvis man ikke lige var det, de ledte efter, hvilket kan være svært, når man føler, man står og krænger sin sjæl ud,« fortæller Sisse Marie Søby med et grin.

Men nu skulle det være, og efter at have gået på flere forskellige amerikanske skuespilleruddannelser følte hun i starten af året, at hun var ved at have fået en god fod indenfor.

»Jeg var med i et afsnit af tv-serien 'Siren'. Da vi optog den, følte jeg mig godt på vej og talte med store folk i branchen. Jeg fik mange gode tilkendegivelser og var klar på, at nu skulle vi til Canada og skyde flere afsnit, men så lukkede alt jo desværre ned.«

Coronakrisen har som bekendt ramt Hollywood hårdt, men hun lader sig ikke slå ud.

Sisse Marie Søby i tv-serien 'Siren'.
Sisse Marie Søby i tv-serien 'Siren'. Foto: Pressefoto
Vis mere

I de seneste par år har hun nemlig arbejdet som både skuespiller og producer på filmen 'Wonderland Recoil', der med danske øjne har et sjovt cast med blandt andet navne som Lene Nystrøm og Ibi Støving på rollelisten.

»Vi har optaget både i Danmark og i Las Vegas og så en masse i Island. Det er en sci-fi-film, der umiddelbart ikke er til et mainstream-publikum, men det har været en så fed proces at være med til, og vi håber snart, at den kan få premiere,« fortæller hun begejstret.

Filmens udtryk er ret syret, hvilket ikke er tilfældigt, for ved siden af sit skuespil dyrker Sisse Marie Søby en spirituel side.

Hun synes, det er lidt svært at tale om i Danmark, hvor hun let kan føle sig misforstået. Det er ikke noget religiøst, siger hun. Hun bruger i stedet den spirituelle side til at blive klogere på sig selv og få ro i en travl hverdag.

Sisse Marie Søby har udover 'Wonderland Recoil' to amerikanske film i støbeskeen.
Sisse Marie Søby har udover 'Wonderland Recoil' to amerikanske film i støbeskeen. Foto: Pressefoto
Vis mere

»Jeg mediterer to timer om dagen, og så kan jeg finde på at tage ud i ørkenen og lave alle mulige mærkelige ting,« fortæller hun.

»Jeg tager på sådan nogle ayahuasca-ture (sydamerikansk euforiserende te, red.) og nogle gange, når jeg løber nøgen rundt eller kravler rundt som en løve, tænker jeg 'godt, det her ikke bliver filmet', haha. Men derovre er det meget normalt.«

Sisse Marie Søby har efterhånden været så mange år i udlandet, at hun har svært ved at placere, hvor 'hjem' er.

I USA er hun danskeren, men i Danmark føler hun heller ikke, at hun rigtig passer ind, og derfor synes hun, det er fedt, at coronakrisen faktisk har givet hende mere tid hjemme hos familie og venner og måske åbner for nye muligheder – muligvis på tv-fronten.

»Nu må vi se. Jeg har nogle forskellige møder. Jeg skal lige tilbage til Los Angeles og hente min hund, og så kommer jeg tilbage igen. Jeg har nogle forskellige ideer.«

Hun fortæller, at hun stadig en gang imellem får forespørgsler på at komme ud og spille sin gamle musik, hvilket hun sagtens kan finde på, hvis det er den rette anledning, men hun vil helst se fremad.

»Det er ikke fordi, jeg ikke er glad for de ting, jeg har lavet, men jeg prøver ikke at tage min historie for meget med mig. Når man som jeg var børnestjerne, var der mange mennesker, der sagde, hvad man skulle, og det tog mig mange år at finde ud, af jeg faktisk bestemmer selv.«