Henry Thomas blev som 11-årig verdensberømt som drengen Elliott i filmen ’E.T.’. Nu fortæller han, hvorfor han efterfølgende forsvandt mere eller mindre ud af rampelyset.

Det var i 1982. Steven Spielberg havde ramt bullseye med eventyret om rumvæsnet ’E.T.’, der indtil ’Jurassic Park’ 11 år senere var den mest indbringende film nogensinde.

Amerikanske Henry Thomas havde allerede haft sin filmdebut året forinden i filmdramaet ’Raggedy Man’, men da han indtog rollen som ’E.T’.s ven, gik det amok.

I et nyt interview med det britiske morgen-tv-show ’Lorraine’ fortæller den i dag 47-årige skuespiller, hvordan berømmelsen tog så hårdt på ham og hans familie, at han valgte at trække stikket.

»Min telefon ringede og ringede,« fortæller han.

Han boede med sin familie i udkanten af byen San Antonio i Texas og levede et stille og roligt liv på landet.

Filmagenterne ville have den 11-årige knægt til Hollywood, men han sagde nej.

»Jeg tog en pause. Den var hovedsageligt frivillig, men jeg tror, den overvældende berømmelse skræmte mine forældre, der var glade for at leve et landligt liv,« fortsætter han og tilføjer:

»De ville ikke forlade det for at tage videre med mig.«

Henry Thomas med Steven Spielberg og Drew Barrymore til 20-års-jubilæet for 'E.T.' i 2002.
Henry Thomas med Steven Spielberg og Drew Barrymore til 20-års-jubilæet for 'E.T.' i 2002. Foto: ROSE PROUSER
Vis mere

I et interview med The Mirror har Henry Thomas fortalt, at han ofte har fortrudt, at han i første omgang sagde ja til at spille med i ’E.T.’.

»Mit liv blev helt skørt. Jeg var så sygt berømt, at jeg ikke kunne gå nogen steder.«

Han blev mobbet i skolen, og han husker i dag tilbage på episoder, hvor hans hoved blev holdt nede i et toilet.

»Måske var de misundelige, måske var de bare børn, som børn nu er. De kunne jeg ikke forstå, hvad jeg lavede på skolen, og spurgte: ’Hvem tror du, du er?’.«

Igennem årene har han dog holdt fast i skuespillet og medvirket i tv-serier som ’C.S.I.’ og ’Sons of Liberty’, dog uden at komme i nærheden af samme succes, som da han var 11 år og havde hovedrollen i ’E.T.’

Hans tidligere kollega Drew Barrymore, der i 1982 var syv år gammel, brugte til gengæld ’E.T.’ som affyringsrampe for en stor Hollywood-karriere, med hvad der fulgte af alkohol- og stofmisbrug.

Men det er en helt anden historie.