I denne uge blændede TV 2 op for fjerde omgang af sangtalentshowet Voice Junior. Vi ser på, hvad der er sket med 11 tidligere danske barnestjerner, siden de stod i rampelyset på scenen eller blev landskendt fra film og tv.

Martin Hedegaard

Da 15-årige Martin Hoberg Hedegaard i 2008 vandt første omgang af X Factor på DR, blev han kendt i hele Danmark. Han solgte efterfølgende 90.000 eksemplarer af sit debutalbum, men siden har der været forholdsvis stille om ham, indtil han i 2015 tonede frem ved P3 Guld med sit nye projekt Saveus.

Anne Gadegaard

Anne Gadegaard vandt som 11-årig MGP 2003 og udgav i løbet af de næste tre år fem albums. I 2015 deltog hun i Melodi Grand Prix og fik en andenplads. I dag er hun mest kendt som blogger.

Lukas Graham

Den dengang fire-årige Lukas Graham blev i 1991 kendt som lillebror Grunk i første afsnit af filmserien Krummerne. Efterfølgende lagde han stemme til bl.a. Toy Story og Løvernes Konge, men fra 2011, da han med sit band udgav sin første single, »Ordinary Things« har Lukas Graham været lig med musik, ikke mindst efter sangen »7 Years« i foråret 2016 blev Danmarkshistoriens største internationale hit.

Lukas Graham blev i 1991 kendt som lillebror Grunk i første afsnit af filmserien »Krummerne«.
Lukas Graham blev i 1991 kendt som lillebror Grunk i første afsnit af filmserien »Krummerne«. Foto: JØRGEN JESSEN
Vis mere

Ole Neumann

Ole Neumann var kun fem år, da han i 1953 charmerede sig ind hos det meste af familien Danmark som Lille Per i den første af »Far til Fire«-filmene. Han fortsatte sin filmkarriere i blandt andet tre af filmene om Næsbygaard, hvorefter han har gjort sig som blandt andet fotograf og musiker.

Jes Holtsø

Danmark mødte første gang Jes Holtsø i 1969, da han som 12-årig optrådte som Børge – søn af Kjeld og Yvonne i »Olsen Banden«-filmene. Efter filmkarrieren røg Jes Holtsø ud i et langvarigt narkotikamisbrug, inden han kom på afvænning, og i 2009 deltog han i tv-programmet på DR, »Talent«, hvor han blev nummer fem. Efterfølgende har han udgivet tre albums og blev i 2013 nomineret til en Danish Music Award for Årets Danske Bluesudgivelse.

Portræt af Jes Holtsø, som spillede børge i »Olsen Banden«-filmene.
Portræt af Jes Holtsø, som spillede børge i »Olsen Banden«-filmene. Foto: Bjarke Bo Olsen
Vis mere

Mads Bugge Andersen

Mads Bugge Andersen var 12 år, da han i 1984 blev landskendt som Buster Oregon Mortensen i tv-serien Busters Verden, der bygger på Bjarne Reuters roman om drengen, der kan trylle. Mads Bugge Andersen blev senere skolelærer samt professionel cykelrytter.

Pusle Helmuth

Pusle debuterede i 1966 som tre-årig som barneskuespiller med rollen som Pusle i filmserien »Min søsters børn«. Hun stoppede som skuespiller, da hun var teenager, og har siden arbejdet som sekretær i Folketinget, stewardesse og rengøringskone.

Rasmus Ott

I 2002 vandt Razz, med det borgelige navn Rasmus Ott, som 13-årig første udgave af MGP Nordic med sangen »Kickflipper«. Året efter tonede han frem som Oskar i TV 2s julekalender »Jesus og Josefine«, og i 2015 blev han vært på DRs børnekanal Ramasjang. I sommer var han desuden en del af Cirkus Summarum holdet.

Rasmus Ott, der som 13-årig var kendt som sangere og hiphopperen, Razz.
Rasmus Ott, der som 13-årig var kendt som sangere og hiphopperen, Razz. Foto: THOMAS NIELSEN
Vis mere

Kristian Steen Rem

Kristian Steen Rem var den første af i alt fire skuespillere, der havde rollen som Daniel Skjern i tv-serien Matador. Han var, da serien havde premiere i 1978, otte år, og medvirkede i de første seks afsnit. Han blev senere uddannet blikkenslager og har desuden arbejdet som blandt andet fængselsbetjent

Kristian Steen Rem, som Daniel Skjern i »Matador«.
Kristian Steen Rem, som Daniel Skjern i »Matador«. Foto: Rolf Konow
Vis mere

Julie Zangenberg

Den i dag 28-årige skuespiller blev landskendt, da hun i 2002 tonede frem i biograferne som hovedpersonen Ida i filmen Klatretøsen. Siden har hun blandt andet haft en rolle i filmen Dirch og i tre sæsoner af Live fra Bremen, samt i 2016 i musicalen Hairspray i Tivoli.

Robert Hansen

Robert Hansen debuterede i 1994 i familiefamilien »Vildbassen«. Dengang var han 15 år, og siden har han spillet Viktor i Anja og Viktor filmene, samt haft roller i en række danske film, bl.a. Kongekabale, og var desuden i en årrække vært på TV3. I 2016 tonede han frem i programmet »Tilbage til livet« på Kanal 4, hvor han fortæller om den livstruende flænge i hjertet, han blev opereret for i 2015.

Denne artikel er oprindeligt fra www.b.dk