De fleste kan nok huske, hvor de var den 11. September 2001, da to fly bragede ind i World Trade Center og smadrede både tårnene og verden, som vi kendte den, itu.

Det kan den verdenskendte sangerinde Mariah Carey også. Hun var nemlig det mørkeste sted i sit liv - på vej mod at ødelægge det hele.

Det fortæller hun i et interview med CBS i forbindelse med udgivelsen af sin nye bog ‘The Meaning of Mariah Carey.’

Selv om de fleste nok bedst kender hende som den succesfulde verdenssangerinde med den smukke stemme, der kan ramme selv de højeste toner, så har Mariah Careys liv ikke været en succes fra start.

Mariah Carey i sine unge dage i 1993.
Mariah Carey i sine unge dage i 1993. Foto: VINCE BUCCI
Vis mere

Faktisk var hendes liv hårdt allerede fra de unge år. Hendes forældre blev skilt, da hun var kun tre år gammel, og hun boede efterfølgende med sin mor. Moderen var uddannet operasanger, men økonomien var trængt - meget trængt.

»Fordi jeg kommer fra, du ved, en ødelagt dysfunktionel familie uden penge til ting, som de fleste folk har - når jeg siger ‘uden penge’, så mener jeg, at vi virkelig ikke havde særlig meget,« siger Mariah Carey.

Dertil kom, at den unge Mariah også oplevede at blive drillet med sin etnicitet.

Hendes far, Alfred Roy Carey, var nemlig af afro-amerikansk og venezuelansk afstamning, hvilket gav Mariah hendes varme kulør og krøllede hår.

Mariah Carey har høstet mange sucesser. I 1999 optrådte hun med den italienske operasanger Luciano Pavarotti.
Mariah Carey har høstet mange sucesser. I 1999 optrådte hun med den italienske operasanger Luciano Pavarotti. Foto: GIORGIO BENVENUTI
Vis mere

Og det var  tilsyneladende ikke noget, som blev værdsat af klassekammeraterne i skolen.

En af de mest smertefulde episoder, som hun beretter om i bogen, fandt sted blandt nogle klassekammerater.

Mariah Carey ønskede altid at være som de andre ‘hvide piger’, som hun mente altid vågnede op med et smukt hår, mens hendes krøllede hår havde brug for mere omsorg, hvilket hendes mor ikke lod til at forstå.

En dag inviterede pigerne fra klassen hende på weekend, og den lille Mariah troede, at nu kom gennembruddet - at nu ville hun blive en af dem. Men det skete ikke.

Mariah Carey med sine to børn,  Moroccan og Monroe Cannon,  i 2017.
Mariah Carey med sine to børn,  Moroccan og Monroe Cannon,  i 2017. Foto: NINA PROMMER
Vis mere

»Jeg var så spændt og tænkte uskyldigt: Åh, det bliver fantastisk. Og så følte jeg mig fuldstændig forrådt, fordi de trængte mig op i et hjørne for helt at pille mig fra hinanden og bruge ord, som vi ikke siger,« fortæller sangerinden, der betegner sig selv som ‘en sort kvinde af blandet race’.

Trods den megen modgang har Mariah Carey aldrig været i tvivl om, at hun nok skulle slå igennem som sangerinde.

Og det skete da også. Som ung teenager blev Mariah Carey opdaget af Sony Musics direktør Tommy Mottola - en af datidens mest magtfulde navne i musikindustrien.

De to endte med at blive gift i 1993. Hun var 23 år - han var 44 år.

Mariah Carey sammen med en gruppe amerikanske soldater.
Mariah Carey sammen med en gruppe amerikanske soldater. Foto: DAN CHUNG
Vis mere

Men mens parret udadtil blev betegnet som et ‘powerpar’, så havde Mariah Carey tilsyneladende ikke meget af magten.

»Jeg havde intet magt i det forhold,« fortæller popdronningen.

På trods af det ulige forhold skrev og sang Mariah det ene hit efter det andet og levede sin drøm, som på samme tid også var et mareridt.

Hun følte sig mere og mere fanget i sit liv. Hun boede i et smukt hus, men følte sig ensom og modløs.

Efter fem år blev hun skilt fra Mottola og blev endelig fri. Men så forsøgte hun sig med noget, der skulle ende med at blive hendes livs mørkeste tid.

Mariah Carey forsøgte sig med en filmrolle i filmen ‘Glitter’. Og det gik skrækkelig galt. Filmen endte som en fiasko, og det fik den ellers så succesfulde Mariah til at ramme bunden.

Da hun havde det værst, sov hun kun to timer i løbet af seks dage, fordi hun arbejdede så meget på at få succes. Men arbejdet endte med at blive hendes undergang, og i sommeren 2001 endte hun med at gå i behandling.

Men så indtraf 11. September, og Mariah Carey husker udmærket den dag. Hun var i sin mørkeste periode, men terrorangrebet rev hende ud af den.

»Da tårnene kollapsede, forlod jeg det sted, og på en eller anden måde overlevede jeg, som vi alle måtte gøre,« fortæller hun.

Ifølge Mariah Carey satte 11. September hendes eget ‘personlige drama’ lidt i perspektiv.

Og lykken endte da også med at finde vej til Mariah Carey igen.

I 2008 blev hun gift med Nick Cannon, med hvem hun også fik tvillingerne Morrocan og Monroe. Parret blev skilt i 2016, og børnene er i dag ni år gamle.