Instruktør Charlotte Sachs Bostrup havde Mira Wanting med i sin allerførste film, novellefilmen 'Fridas første gang'. Siden valgte hun også den blonde skuespillerinde til Anja og Viktor-filmene samt filmen 'Karla og Jonas'.
Instruktør Charlotte Sachs Bostrup havde Mira Wanting med i sin allerførste film, novellefilmen 'Fridas første gang'. Siden valgte hun også den blonde skuespillerinde til Anja og Viktor-filmene samt filmen 'Karla og Jonas'. Foto: Lea Meilandt Mathiesen

Instruktør Charlotte Sachs Bostrup opdagede Mira Wantings talent, da hun som blot 15-årig spillede med i Bostrups første film.

Tilbage i 1996 var Mira Wanting 15 år, da hun blev spottet som skuespiller. Forinden havde hun lavet nogle tv-spil, men hendes første film blev 'Fridas første gang', hvor hun skulle spille teenagepigen Frida, der udfordrer sin uskyld.

Filmen var også instruktør Charlotte Sachs Bostrups første, og hun husker stadig mødet med den unge pige.

- Jeg fandt hende som 15-årig, og siden er jeg vendt tilbage til hende igen og igen. Hun har været en meget vigtig person i mit liv. Hun var et naturtalent, fordi hun havde en ægthed og en meget moderne måde at spille på, husker Charlotte Sachs Bostrup.

Siden instruerede hun Mira Wanting i to af de i alt fem Anja og Viktor-film, og seneste spillede hun mor i filmatiseringen af Renée Toft Simonsens børnebøger om pigen Karla.

- Hun var et virkelig dejligt menneske. Hun havde både en charme, en råhed og en umiddelbarhed, som er en sjældenhed. Det var altid hyggeligt at have hende omkring sig, fordi hun var så sød og sjov, fortæller hun.

De sidste år havde de ikke kontakt privat, men hun vidste, at hun var syg. Også at hun var gået bort, før pressen kunne fortælle det. Men for at respektere familiens ønske om at være diskret om hendes sygdom, undlod hun som mange at udtale sig i forbindelse med den historie, der allerede kørte den 24. december, om at hun var gået bort.

- Jeg forstår og respektere til fulde familiens ønske om at, de ønskede fred omkring sig, og at bisættelsen skulle foregå i stilhed, og derfor sagde jeg heller aldrig noget, når jeg blev spurgt, siger hun.

Derfor var hun som mange andre fra branchen heller ikke med, da Mira Wanting fredag blev bisat fra Søndre Kapel på Bispebjerg. Men selvom de sjældent så hinanden, så var det altid som at møde en gammel veninde, når de stødte ind i hinanden.

- Sidst jeg mødte med hende var hun gravid med Filippa. Tanken om at hun efterlader sig to børn, både Filippa på to, men også Alberte på 13, kan jeg slet ikke holde ud at tænke på, siger Charlotte Sachs Bostrup.

Mira Wanting var blot 34, da hun 22. december sov ind efter et længere forløb med livmoderhalskræft. Bag sig har hun en længere skuespilkarriere, hvor de fleste vil huske hende fra filmene om Anja og Viktor, baseret på Dennis Jürgensens bog 'Kærlighed ved første hik'.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.