Det er nok de færreste forældre, der kan sige sig fri for at have nået bristepunktet af frustration i forbindelse med opdragelsen af deres børn.

Men at frustrationen er blevet så massiv, at man har set sig nødsaget til at slå sine afkom, er forhåbentlig sket for de færreste.

Ikke desto mindre er netop dette, hvad Hollywoodstjernen Martin Freeman har indrømmet i et nyt interview med The Times.

Den 48-årige skuespiller, der er bedst kendt for sine roller i 'Hobbitten' og 'Sherlock Holmes', fortæller desuden det britiske medie, at han somme tider bander af sine børn.

»En af reglerne (for at være forælder, red.) lyder, at man ikke må slå sine børn eller kalde dem for små røvhuller, men ved du hvad? Jeg har gjort begge dele,« siger han.

Martin Freeman har to børn sammen med sin tidligere partner Amanda Abbington. Børnene er 11 og og 14 år. Til mediet fortæller skuespilleren, at det ikke er hændt ofte, at han har slået dem.

»Jeg har måske slået dem to gange, men jeg har kaldt dem for små røvhuller flere gange end to. Jeg ved godt, at jeg ikke burde gøre det, men der er så mange forestillinger om, hvordan opdragelse skal foregå helt perfekt, og det får folk til at få det skidt med sig selv,« siger han og fortsætter:

»For det er ikke perfekt. Altså, de (børnene, red.) er det bedste, jeg har, men det betyder ikke, at det ikke er virkelig hårdt.«

Martin Freeman uddyber, at han 'kun' har slået sine børn, når han har haft svært at tænke 'rationelt', været 'utålmodig' eller 'bægeret er flydt over'.

Han siger, at han godt ved, at man ikke burde slå sine børn, og at han er flov over, at han har gjort det. Han understreger dog samtidig, at han ikke har fortrudt, han har gjort det.

The Independent har været i kontakt med 'ChildLine', som er en britisk organisation, hvor børn med voldelige forældre kan ringe og få hjælp.

»Jeg vil gerne sige til Martin, at jeg er meget ked af at høre, at du har slået dine børn. Jeg ved, at du holder af dine børn, men jeg synes ikke, at dette er dit bedste øjeblik,« siger stifteren af organisationen, Esther Rantzen.