Han havde samarbejder med legender som Charlie Chaplin og Alfred Hitchcock på cv'et.

Hollywood-skuespiller, producer og instruktør Norman Lloyd er sovet stille ind i sit hjem i Los Angeles tirsdag aften amerikansk tid.

Det annoncerer hans søn Michael Lloyd til The Hollywood Reporter.

Norman Lloyd blev 106 år og betegnes som manden med Hollywoods længste karriere.

Han startede med at optræde med sang og dans som niårig i 1923, og som 100-årig havde han sin sidste rolle i komedien 'Trainwreck' fra 2015, hvor han spillede beboeren Norman på Amy Schumers karakters fars plejehjem.

Norman Lloyd spillede ofte skurkeroller, og det gjaldt også for hans store filmgennembrud i 1942, hvor han var nazispion i Alfred Hitchcocks 'Saboteur'.

Herfra startede et livslangt venskab og kollegaskab mellem Norman Lloyd og den ikoniske instruktør.

Også stumfilms-ikonet Charlie Chaplin var en nær ven af den nu afdøde Hollywood-stjerne.

Publikum på det schweisiske Charlie Chaplin-museet i Sverige ser stumfilmen 'The Great Dictator' med Charlie Chaplin i hovedrollen
Publikum på det schweisiske Charlie Chaplin-museet i Sverige ser stumfilmen 'The Great Dictator' med Charlie Chaplin i hovedrollen Foto: DENIS BALIBOUSE
Vis mere

Norman Lloyd var nemlig også en habil tennisspiller, og her hed modstanderen ofte Charlie Chaplin, som Norman Lloyd også arbejdede sammen med på komedien 'Limelight' fra 1952.

Herhjemme er Norman Lloyd formentlig mest kendt i rollen som den strenge rektor Gale i 'Døde poeters klub' fra 1989, der ikke billiger kostskolens nye unge lærer, som spilles af Robin Williams.

Norman Lloyd var bredt bevandret i underholdningsindustrien, både i front som skuespiller og i maskinrummet som producer og instruktør, og han nåede gennem sin lange karriere både forbi tv, film, radio og ikke mindst teateret, hvor han fik sin Broadway-debut som 20-årig i 1935.

Norman Lloyd efterlader sig sønnen Michael, som han fik med konen gennem mere end 70 år, Peggy Craven, som var Broadway-sanger og døde i 2011.

Parret fik også datteren Josie, der gik bort sidste år som 81-årig.