'Årets film', 'Årets kvindelige hovedrolle' og 'Årets mandlige hovedrolle'. Det er nogle af de mest prestigefulde priser til Oscaruddelingen, og forleden aften vandt Casey Affleck én af slagsen.

Hans præstation i filmen 'Manchester by the Sea' var nok til at sikre ham en Oscar for årets mandlige hovedrolle. Men det var ikke alle, der var lige begejstrede, da skuespilleren blev udråbt som vinder.

Den amerikanske skuespillerinde Brie Larson klappede som den eneste ikke, da Casey Affleck modtog sin pris - og det til trods for, at hun stod på scenen, så alle kunne se hende. Det er der flere, der har bemærket på Twitter. Blandt andre Twitter-brugeren Gilluis Pérez.

Brie Larson stod oppe på scenen, fordi hun havde præsenteret prisen og overrakt den til Casey Affleck. Men efter at have givet ham sin statuette og et kram, var der ikke meget begejstring at spore hos den kvindelige skuespiller.

Flere på Twitter tror, Brie Larsons manglende fejring af Casey Affleck hænger sammen med, at han tidligere har været anklaget for sexchikane. Brie Larson har nemlig flere gange offentligt støttet ofre for seksuelle overgreb. Hun spillede desuden selv rollen som et offer for sexmisbrug i filmen 'Room'.

Brie Larson overrækker prisen for 'årets mandelige skuespiller' til Casey Affleck.
Brie Larson overrækker prisen for 'årets mandelige skuespiller' til Casey Affleck.
Vis mere

Det var to tidligere kollegere, der i 2010 anklagede Casey Affleck for sexchikane. De havde alle tre arbejdet på filmen 'I'm Still Here'.

En af kvinderne anklagede blandt andet skuespilleren for at have krøbet op i hendes seng, mens hun sov. Den anden påstod, at Casey Affleck og filmens hovedrolleindhaver, Joaquin Phoenix, havde låst sig inde på hendes værelse for at have sex med to andre kvinder.

Casey Affleck indgik forlig med kvinderne, og sagerne blev holdt udenfor domstolene.

Selvom det efterhånden er syv år siden, at skuespilleren blev anklaget for sexchikane, er sagerne igen blusset op i forbindelse med, at han blev nomineret til en Oscar. Flere medier har nemlig spekuleret over, om anklagerne ville påvirke prisudelingens udfald.

Casey Affleck vandt sin Oscar for filmen 'Manchester by the Sea'.
Casey Affleck vandt sin Oscar for filmen 'Manchester by the Sea'.
Vis mere

Casey Affleck selv har været tavs om sagerne i medierne, men i oktober lykkedes det Variety at få ham til at åbne op:

»Folk må sige, hvad de vil sige. Nogen gange kan det være helt ligegyldigt, hvordan du reagerer på det,« sagde han i portrætinterviewet og fortsatte:

»Folk tænker tilsyneladende, at hvis du er en kendt person, er det helt i orden at sige, lige hvad man har lyst til. Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan. Men sådan burde det ikke være, for vi har alle sammen en familie og et liv«, sagde han.

I november fik New York Times også hevet en udtalelse om hændelserne ud af Casey Affleck, der på en mail skrev følgende til avisen:

»Sagerne blev løst ved at indgå et forlig, og det er alle tilfredse med. Jeg blev såret og ked af det - det gjorde vi nok alle sammen - men jeg er ovre det nu. Det var en uheldig situation - mest af alt for de uskyldige familiemedlemmer, der blev involveret,« skrev han.