Det var en stor drøm, der gik i opfyldelse, da skuespilleren Matthew McConaughey i begyndelsen af 90'erne blev berømt.

Men med berømmelsen fulgte også en stor sorg. McConaughey måtte nemlig afbryde kontakten til sin mor i otte år.

Det fortæller Hollywood-stjernen i et interview med den amerikanske radiovært Howard Stern i anledning af, at han netop har udgivet en bog om sit liv kaldet 'Greenlights'.

Årsagen til bruddet med moren skyldes dog ikke, at McConaughey ikke brød sig om sin mor. Problemet var af en anden karakter. Moren, Mary Kathlene, havde nemlig lige så svært ved at vænne sig til at være i spotlyset som sin søn.

Men mens sønnen forsøgte at begrænse kendskabet til sit privatliv, havde moren en helt anden tilgang.

Mary Kathlene havde meget svært ved at sige nej til journalister, hvilket resulterede i, at hun delte lidt for meget ud af sin søns liv. Flere gange havde han, hvad han troede var private samtaler med sin mor, men som siden pludselig var blevet blæst ud i medierne.

Og især en situation blev skelsættende. Hans mor medvirkede – uden hans viden – i det amerikanske talkshow 'Hard Copy'.

McConaughey fik derfor et chok, da hans ven ringede og sagde, at han skulle tænde for sit tv.

 Matthew McConaughey ses her med sin kone,  Camila Alves (tv),  og sin mor,  Mary Kathlene McCabe (th).
Matthew McConaughey ses her med sin kone,  Camila Alves (tv),  og sin mor,  Mary Kathlene McCabe (th). Foto: SUZANNE CORDEIRO
Vis mere

»Jeg tændte for 'Hard Copy', og der er mor – i gang med at give en rundtur i huset,« fortæller McConaughey, der blandt andet kunne se sin mor udpege den seng, hvor han mistede sin mødom.

Og det var åbenbart dråben for den populære skuespiller. Han ringede til sin mor, der undskyldte sig med, at hun ikke troede, at han ville opdage det.

McConaughey blev dog så irriteret, at han stort set ikke talte med sin mor de efterfølgende otte år.

»Vi gennemgik en tid, hvor jeg ikke rigtigt delte noget med hende,« fortæller han og forklarer, at han i de otte år holdt sig til meget korte opkald til sin mor.

Matthew McConaughey betegner de otte år som en sørgelig tid, men føler, at det var en nødvendig tid, så han kunne sætte nogle grænser for sin mor.

Både han og moren er dog siden blevet bedre til at håndtere hans berømmelse, og det har resulteret i, at han har tilgivet hende, og at mor og søn er forsonet igen.

Da han først følte, at hans karriere var stabil og kørte på skinner, løsnede han 'tøjlerne' over for sin mor og sagde:

»På dem, mor. Gør hvad du vil – kameraet er lige der. Og hun har været fantastisk,« lyder det fra McConaughey.